Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Homeopátia

A homeopátia kézikönyve (4.)

Mennyit és meddig szedjük a szert?

A homeopátiában az adagolást elsősorban a potencia foka és a bevétel gyakorisága jelenti, nem pedig a bevett gyógyszer mennyisége, azaz a golyók száma. Ahányszor bevesszük a gyógyszert, annyiszor ismételjük, közvetítjük ugyanazt az információt a beteg számára.

2/2. oldal

Tárolási szabályok

Gyógyszereink hatásosságát veszélyeztető külső hatások elkerülésére:

  • tilos a golyókat nedves, zsíros kézzel megfogni;
  • tilos mikrohullámú sütő, mobiltelefon, számítógép, rádió, tv és egyéb elektromos tárgyak közelében tárolni (gyógyszertárban megvásárolva, ne tegyük táskánkban a mobiltelefon mellé);
  • valószínűleg hatástalanítják a homeopátiás gyógyszerek hatását a biorezonancia, mágnesterápia és egyéb gyógyító eljárások, ezért ezeket a gyógymódokat egymástól időben elkülönítve kell alkalmazni;
    fémekkel sem jó, ha érintkeznek a szerek, ezért az oldatokat műanyag, fa, kerámia és üveg eszközzel kell megkeverni vagy bevenni;
  • az aromás anyagok nem csak a betegen keresztül hatástalanítanak, ha a homeopátiás gyógyszereket aromás anyagok közelében tároljuk, veszíthetnek jótékony hatásukból;
  • szélsőséges hőmérséklet (sugárzó hő, hűtőszekrény) is árthat a szereknek, ezért legmegfelelőbb, ha egy száraz, sötét, hűvös, mindenképpen semleges helyen tároljuk a homeopátiás gyógyszereket (pl. fiókban, szekrényben).

Fontos: Mindig figyeljünk a szerek helyes tárolására!

Gyógyszerek együttes hatása

Bizonyos allopátiás gyógyszerek is zavarhatják a homeopátiás szer hatását. Ilyenek például a szteroid tartalmú készítmények bármilyen formában (tabletta, injekció, kenőcs, spray stb.). Ezért ha valaki bármilyen allopátiás (hagyományos) gyógyszert szed, érdemes konzultálnia orvosával, mielőtt homeopátiás szert választana akut betegségére.

Bár a klasszikus homeopátia szabályai szerint heveny betegségnél is egy, a tünetekhez legjobban illeszkedő gyógyszert kell bevenni, előfordulhat, hogy valaki több homeopátiás szert szed egyszerre. Mivel ezek egymást is közömbösíthetik, ilyenkor ugyancsak érdemes homeopatával konzultálni.

A komplex készítményekben egyidejűleg többféle gyógyszer található, ezért ezekkel együtt lehetőleg ne szedjünk egykomponensű készítményeket a kiszámíthatatlan kölcsönhatások miatt.

Meddig kell szedni?

A homeopátiás gyógyszereket akut betegségeknél nem kúraszerűen kell szedni, ahogy azt a hagyományos gyógyszereknél megszoktuk, hanem a beteget figyelve kell a kezelést a megváltozott tünetekhez igazítani.

Akut betegségnél a jól kiválasztott szer hatására már néhány óra múlva, de legalábbis fél-egy nap után jelentős változásokat észlelünk. A homeopátiás kezelés rugalmasan alkalmazkodik a beteghez és tüneteihez. Ha változás történik a betegnél, a gyógyszeren vagy az adagoláson is változtatni kell az alábbiak szerint.

 

VÁLTOZÁS A BETEGNÉL

GYÓGYSZERADAGOLÁS VÁLTOZTATÁSA

Megszűnnek a panaszok, meggyógyul a beteg.

A gyógyszer szedését abba kell hagyni.

Enyhülnek a panaszok, javulás lép fel.

Ritkábban kell szedni a gyógyszert.

Meglévő tünetek rosszabbodnak.

A gyógyszer adását fel kell függeszteni és várni kell.

Nincs változás a beteg állapotában.

Új szert kell keresni (ha a közömbösítés kizárt).

Megváltoznak a tünetek, új tünet lép fel.

Ezen tünetekhez illeszkedő szert kell keresni.

Bizonytalanná válik a kezelő, elakad a kezelés.

Kérjen segítséget homeopátiával gyógyító orvostól.

 

Az akut betegségek eredményes homeopátiás kezeléséhez a megfelelő adagolás, a gyógyszer és a potencia helyes kiválasztása meghatározó. Ehhez nagyon sok szempontot, tényezőt kell figyelembe venni, s bár a választás nem könnyű, ha ezt kellő alapossággal, felkészülten tesszük, nem marad el az eredmény: a beteg visszanyeri az egészségét anélkül, hogy szenvednie kellene a kezelés bármilyen káros mellékhatásától.

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekgyógyász szakorvos, mentőorvos, homeopata

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 ilona5726@freemail.hu 2008-01-23 16:37:52
 
Kedves doktor nő

Azt szeretném megkérdezni ,hogy az oscilloccinum és a coryzalia szedhető- e torokgyulladásra,ill. influenzára .Tisztelettel Ilona

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com