KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2023. márc. 23. (csü) – Emőke
Test-lélek-szellem

Pap Lambert István:

A hipnózisról – titokzatosság nélkül

Hipnózisban lenni élmény. Varázslatos világba lép be ilyenkor az ember, megtapasztalhatja belső világa rejtelmeit. Megismerheti tudatalattija működési mechanizmusait, és tudását, élményét, új tapasztalatait később már egyedül is felhasználhatja élete minőségének javítására.

2/1. oldal

A képen a szerző látható a kalapos Gil Boyne-nal, az évszázad hipnotizőrével.Hipnózisban a probléma jellegétől függően akár egyetlen alkalom elegendő lehet a teljes változáshoz. A módszer olyan gyors és hatásos, hogy az USA-ban szakmai berkekben már köztudomású, ha egy hipnotizőr legfeljebb 3 ülés alatt nem tudja megoldani a problémát kliensénél, akkor az a kezeléssorozat vagy a pénzről szól, vagy a hipnotizőrt szakmailag minősíti.

Az ülés a kéréstől, problémától, illetve azok számától függően két- vagy háromórás időtartamú szokott lenni. Kétórás ülés szükséges általában a fájdalmas múlt elengedéséhez, akkor, ha valaki regressziós-reinkarnációs hipnózist szeretne, vagy a köztes létben pl. a lelki-fejlődési életcéljára kíváncsi, de egyéb gondja nincs, valamint abban az esetben, ha az illető már volt hipnózisban. Háromórás az ülés más esetekben: ha az érintett több (2-3) dolgot is szeretne, vagy ha bármely problémájának a tudatalatti okát kell feltárni, mivel ezek időigényesebbek.

Milyen érzés hipnózisban lenni?

Hipnózisban az ember teljesen elengedett, laza állapotba kerül, amelyben kellemesen érzi magát. Önmaga kontrollálásával és önmegfigyeléssel ilyenkor már nem foglalkozik. Csak a hipnotizőr hangját hallja, arra figyel. Elméje pihen, lelki világa megnyílik, az érzelmek kapuján belép.

Sodródik mind mélyebbre, így esetleges problémái, gondjai már nem zavarják, azok alól felszabadult. Egyéb gondolatok a fejében, még ha meg is jelennek, azok valahogy már távol vannak tőle, nem foglalkozik velük, hagyja őket tovaszállni.

Minden lélegzetvétellel mélyebbre és mélyebbre süllyed a kellemes fáradtság és elnehezültség érzésébe. Hagyja, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogyan akarnak, és csak sodródik. Elhagyja magát, a gondolatai elúsznak, elengedetten, kellemesen, nagyon jól érzi magát, de tisztában van azzal, ami történik, és kontrollálni tudja, milyen szuggesztiókat (javaslatokat) fogad el.

A hipnózis az elalvás előtti állapothoz hasonlítható, amikor az ember a gondolatait, problémáit és az aznapot már elengedte, és teljesen átadja magát az alvásnak, kikapcsol. Légzése nyugodt, mély és egyenletes, akárcsak alvás közben. Ez ugyanakkor egyfajta különleges alvás, amelyben hallja a hipnotizőr hangját, arra figyel, amire kérik, együttműködik, és azt álmodja (pontosabban: az alapján álmodik), amit hall.

Hipnózisban az ember tagjai elnehezülnek, és egyfajta kellemes fáradtság vesz rajta erőt. Ilyenkor már nem mozog, hanem gondtalanul pihen, és kipihentebben „ébred”, mint valaha.

Ebben az állapotban van, aki képes képeket, jeleneteket, rövidfilmeket látni, a múltjába utazni, és akár újraélni, milyen volt kisgyerekként önfeledten, négykézláb mászkálni. Képes előző életeit is felidézni, valamint befolyásolni tudatalatti tartalmakat és testi funkcióit. Ezenkívül hipnózisban számtalan misztikus dolog is átélhető, amelyek közül talán legismertebb a telepátia.

Mi történik általában egy hipnózis ülés során?

Az ülés kezdetén, a konkrét eset részletes megbeszélése után a hipnotizőr felvázolja, hogy mi fog történni hipnózisban, és mindent egyeztet az alannyal. Ez után kb. 10 perces pihenő következik, ami alatt az illető gondolatai elcsendesednek, majd átéli, milyen hipnózisban lenni, mialatt az idő szorítása érzékelhetetlen, és amikor a kezei rövid időre maguktól mozognak, megbizonyosodik afelől, hogy megváltozott tudatállapotban van. Ekkor jól érzi magát ebben a gondtalan, ellazult állapotban.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#6 Lambert 2010-02-11 17:48:26
 
Válasz nömmix hozzászólására:
Hogy létezhet, hogy valaki reggel amikor épp felébredt, de még csukva van a szeme és egy mély alfában van, nem fogad el a párjától bizonyos szuggesztiót, például azt, hogy azonnal keljen fel és vigye le a szemetet? Hát ez ilyen egyszerű. :-) Ugyanígy hipnózisban sem mondanád el a PIN kódodat a hipnotizőrnek, ha az éppen azt kérdezné. Teljesen mindegy, hogy a párod előtte azt mondja neked, hogy megteheted, hogy csak azt a szuggesztiót fogadod el tőle ami neked szimpatikus, vagy esetleg nem mond ilyet. Ezt az agykontrollban, ami nagyon jó és amit mindenkinek ajánlok, azért mondják, hogy megnyugodj, ha ebben bizonytalan lennél.
Másik kérdésedre:
Ugyanúgy tudsz meggyőződni arról, hogy megfelelő hipnotizőrhöz mész-e, mint arról, hogy megfelelő autószerelőhöz mész-e. Informálódsz, és ha valaki, vagy többen ajánlják, akkor oda mész. Nyilván olyanhoz fogsz menni, aki abban a témában amiben mennél, sikeresen segített már másoknak.
#5 Lambert 2010-02-11 17:31:54
 
Válasz Sáfrány László hozzászólására:
Már Mesmer, a hipnózis ősatyja felfedezte, hogy hipnózisban az emberek képesek azonnal megnevezni a problémájuk okát, és annak megoldását is, ennek utána lehet nézni a neten is, nem csak szakkönyvekben.
Ha valakinek mentális betegsége van, az nem hipnotizőrre, hanem pszichoterapeutára tartozó feladat, nyilván ő tanulta azt évtizedekig, hogy tudjon segíteni ilyen esetekben, ez természetes, és nyilván időigényesebb. Egy hipnotizőr csak a szolgáltatásai között felsorolt problémák megoldásában segít, pszichés betegségek gyógyításával nem foglalkozik.
Hipnotizálni megtanulni egy végtelenül egyszerű dolog, és számtalan dologban segíthet.
Egy kőműves ma Magyarországon 15 évet tanul mire kőműves lesz belőle, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne megtanulni betonozni 2 perc alatt.
Bizonyára van olyan kőműves aki két perc alatt tanult meg betonozni és egy délután alatt végezne egy feladattal, és olyan is van, aki 15 évig tanult hozzá, és egy hónap alatt csinálja meg ugyanazt. (Ha alacsony órabérben dolgozik, akkor ez utóbbi várható, mint tudjuk.)
#4 nömmix 2010-02-11 11:56:01
 
2 kérdésem van:
Hogy létezik az, hogy valaki önmaga kontrollásával már nem foglalkozik, teljesen ellazul, esetleges zavaró gondolatait hagyja továbbszállni, hagyja, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy maguktól történnek, mégis teljes mértékben kontrollálni tudja, milyen szuggesztiókat fogad el? Alfa állapotban, pl agykontroll tanfolyamon (is) valóban ellazultam, hagytam a dolgokat maguktól alakulni, de azt nem mondanám, hogyha az oktatónak olyan szándéka lett volna, akkor nem tudott volna olyasmit "elültetni a fejemben", amit tudatosan nem helyeslek. (Agykontroll tanfolyamon ez a lehetőség kizárt, mert meditáció előtt, de már alfában az oktatók mondanak egy mondatot, amit nem tudok szó szerint idézni, de a lényege, hogy csak amit saját magam akarok, azt az információt fogadom el.)
Hogy tudok meggyőződni arról, hogy a hipnotizőr tudja-e produkálni azt, amit szeretnék? Mivel (vidékről) a hipnotizőrhöz csak bejelenkezünk, és ott derül ki minden. Nem hiszem, hogy hipnózis előtt alkalom lenne több órás, napos ismerkedésre, sőt, még budapestieknek sem hiszem, hogy ráér ilyesmire egy "jó" hipnotizőr...
#3 Sáfrány László 2010-02-10 21:29:36
 
Jártam egy évig nem pár napos tanfolyamot végzett pszichológus hipnotizőrhöz és elmondanám, hogy sok-sok alkalom kell ahhoz, hogy a problémák gyökeréhez és ennek kapcsán a valódi változáshoz valaki eljusson.
#2 Anyu 2010-02-10 08:35:00
 
ez a kérdés foglalkozatja az aggódó anyát
#1 Anyu 2010-02-10 08:33:00
 
az anorexia, bulímia és az alkoholizmus is gyógyítható így

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com