Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Test-lélek-szellem

Gyógyító hangok, rezgések

Az ősi hangmasszázs ereje

Barátnőmmel kávézgattunk, amikor megjegyezte: nagyon feszültnek látszol, miért nem mész el egy hangmasszázsra? Nagyon sokféle masszázst ismerek, próbáltam is, de hangmasszázst még soha. Itt az ideje, hogy kipróbáljam, válaszoltam, és úgy is tettem. Nem bántam meg a döntésemet.

3/1. oldal

A 45 perces kezelés során teljesen ellazultam, felfrissültem, és a vállamban lévő fájdalom is csökkent. Lássuk hát, hogy hogyan is működik ez a csodálatos, ősi alapokon nyugvó terápia.

Peter Hess módszerének alapjául a hangok hatásával kapcsolatos olyan ősrégi felismerések szolgálnak, amelyeket már több mint 5000 évvel ezelőtt alkalmaztak Indiában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját. Hess közel 20 éves kutatómunkája során a hagyományos keleti zene emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásával foglalkozott. Számos kutatóutat tett Nepálba, Tibetbe és Indiába. Éveken át tartó kutatás és gyakorlat során fejlesztette ki a hangmasszázs terápiát, amely hozzásegít a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállításához és támogatja az immunrendszer felerősödését.

A kezelés

A masszázshoz a páciens kényelmes, lehetőleg pamut ruhában elhelyezkedik egy kezelőágyon vagy a földön kialakított fekhelyen. Meghatározott kezelési menetet követve, a test egyes pontjaira különböző méretű tálakat helyeznek, amelyeket filccel bevont ütővel lágyan megütnek.

A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.

A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.

Mi történik a testünkben?

Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede víz, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejtünket, tehát minden sejtünk kap masszázst. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések hangolják is szervezetünket, helyreállítva energetikai „tervrajzunk” eredeti minőségét.

A hangmasszázs másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot közvetlenül az elalvás előtt, lazító gyakorlatok vagy meditáció alatt tapasztalható, és köztudottan jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.

A hangtálak egyedi sajátossága más lazító technikákkal szemben, hogy nem csak a fülön keresztül, hanem a bőrön át (tehát két csatornán) is, plusz érzékelésként juttatja az ingert az agyba, majd szétáramoltatja a testben.

Boldogságérzet, feltöltődés

Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stresszállapotot. Ilyenkor nincs szükség a dopamin (agyi ingerületátvivő anyag) termelésre, és megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmus szerint áramló hang és rezgés segítenek a szerotonin (az úgynevezett boldogsághormon) felszabadításában, folyamatos szétáramlásában is.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 bagira09 2009-12-15 16:07:42
 
Természetes! Hiszen minden REZGÉS! Ezért nagyon hasznos psychés borderline-osoknál a táltosdob mély, megnyugtató hangja! Kár, hogy bizonyos egyházi körök - néhány "pénzcsináló kókler" miatt - ellenzik, elítélik...A Táltos-Sámán kultúrkört összekeverik a "sátánizmussal"...Kár...
#1 nömmix 2009-09-04 14:48:12
 
Már a cikk egyes részeinek olvasása is harmonizál: a zöngés hangok, és nyugalom...stb szavak. Pl kíváncsi lennék, ha a következő bekezdést hangosan elolvassa egy beteg ember, rendszeresen, hogyan hat rá: "A hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként is kiválóan alkalmas. A belső nyugalom, az öntudatosság és az egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad."
Köszönöm, nekem nagyon tetszik tartalmilag és ebben a vonatkozásban is a cikk!!
Andrea

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com