Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika sorozata (6.)

Milyen energiák okozzák a mellrákot?

Előző cikkemben megkezdtem a Hold hatásainak ismertetését, magyarázatot keresve az emberek elidegenedésére és ennek a Föld ózonrétegével való analógiás összefüggéseire. Még mindig a Holdnál maradva, most többek között arról lesz szó, milyen energiák okozzák a mellrákot.

3/2. oldal

Amikor korrigál a jó kozmikus helyzetű Hold

Egészségügyi szempontból a Nap rossz kozmikus helyzete által mutatott szervezet gyönge működését egy jó kozmikus helyzetű Hold energiája korrigálni tudja.

A Hold hatásairól elsősorban azt kell tudni, hogy a növő és fogyó fázisai ellenkezőleg hatnak az emberi szervezetre, az állat- és növényvilágra. A Hold periodikus változása mind az egészséges, mind a beteg szervezetre hatást gyakorol, de míg az egészséges szervezet ezt a periodicitást természetes ütemként használja föl, addig a beteg szervezet sokszor túlreagálja. Fogyó holdnál a betegségek stagnálnak, gátlások alakulnak ki a kiválasztásban, míg növő holdnál hurutos, nedves szövődmények fellépése várható, de okozhat – elsősorban idegrendszeri betegségek esetében – válságos állapotokat és különleges betegségeket is a szervezet folyadékháztartásának, a nedvek keringésének megbolygatásával.

Az asztrológiában a Hold a fő személyiségjelölő a hölgyeknél, és a Nap helyett (ha a Nap rossz kozmikus helyzete miatt erre alkalmatlan) jelöli mindkét nemnél a horoszkópban a Hyleget (a fő életerőt). A szervezetben a vérkeringés (férfi princípium) párja a nyirokkeringés (női princípium), ez a Hold energia elsődleges megnyilvánulási helye. A Hold energia minden szinten egyenrangú, de nem egyforma párja a Nap energiának. Tisztán láthatjuk ezt a testtájak Nap-Hold uralmi pozícióin: nőknél a jobb, a férfiaknál a bal szemet uralja a Hold, illetve a teljes test bal oldalát mindkét nemnél.

Hogyan hat a rossz kozmikus helyzetű Hold a horoszkópban?

Első ház: Fokozott érzékenység a napsütésre, ami egészen a napszúrásig vagy napallergiáig súlyosbodhat (Nap rossz fényszöge). Rendkívül érzékeny emésztőrendszer mindkét nemnél, hajlam irritábilis bélszindrómára (IBS), illetve Crohn-betegségre (görcsös fájdalommal járó, gyulladásos bélbetegség). Ebben az esetben segít a főtt árpakása. (Mars vagy Szaturnusz diszharmonikus állása.)

Második ház: Hajlam az érzelmi kimerülésre, mivel az érintett nem tud nemet mondani, viszont ezzel a Hold-állással nem az adás, hanem a szerzés harmonizál. Emiatt idegrendszeri tünetekben, hangképzési problémákban megnyilvánuló, rendszerint nehezen diagnosztizálható kórképek alakulhatnak ki. (Mindez különösen hangsúlyos Bika Nap esetén.)

Harmadik ház: Érzelmeit az illető nehezen tudja kifejezni, ami komoly feszültségeket okoz, és a ki nem mondott érzelmek „mázsás kőként nyomják a szívét”, ez pedig asztmatikus tüneteket okozhat. (Pl. rosszul álló Merkúr.)

Negyedik ház: Az egyén nagyon nehezen alkalmazkodik az otthonában történt bármiféle változáshoz, pl. ha felnőnek a gyerekek, az komoly depressziót okozhat, mivel alapjaiban rendíti meg érzelmi biztonságérzetét. Ezzel a házhelyzettel minden változásra tudatosan kell készülnie, mivel pszichoszomatikus betegségek változatos formái alakulhatnak ki az érzelmi stabilitás hiánya miatt. (Pl. tranzit Szaturnusz átvonulása a radix Hold helyzetén.)

Ötödik ház: Szívpanaszok a szerettei kapcsán érzett túlzott aggódás miatt (erős Hold rossz fényszögben a Neptúnnal), vagy beteges szerencsejáték szenvedély is jelentkezhet.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com