Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (4.)

Kedves Olvasó! Először is meg kell köszönnöm mindazok – számomra rendkívül értékes – figyelmeztetését, akik megtiszteltek bizalmukkal és írtak nekem. Többen megfogalmazták: eddigi cikkeim túl „tudományosra” sikeredtek. Igyekszem, hogy ezentúl érdekesebbek legyenek.

4/3. oldal

A Merkúr bolygóhoz tartozó növények általános ismertető jegyei:

Lelőhely: vízben bő völgyek, mocsarak.
Külső: görbe, kicsi, furcsa.
Illat: gyengén aromatikus.
Íz: gyengén savanykás.
Érés: gyors.
Gyűjtés: bármikor.
Gyógyhatások: nyugtatók, különösen az agyra hatnak.

Hogyan hat a rosszul álló Merkúr a horoszkópban?

És most lássunk néhány példát, milyen hatásai vannak a rosszul álló Merkúrnak a horoszkópban:

Az egyes házban álló Merkúr rossz kozmikus fényszögben a Szaturnusszal arra utal, hogy a szülött nehezen fejezi ki magát a mindennapokban, nehezített a beszéd, ha mindez a Bikában áll, vagy a Szaturnusz a Bika jegyből vet rá feszültséget jelző fényszöget, akkor jelezheti a torok valamiféle problémáját.

A kettes ház érintettsége az anyagiak miatti idegfeszültség problematikájára utal. Különösen akkor lehet ez jellemző az egyénre, ha a kettes ház valamilyen Föld jegybe esik.

A hármas ház a kommunikáció háza is, ha ez a ház az Ikrek jegyben áll, és/vagy a Merkúr itt mutatkozik és rosszul van aspektálva (rossz fényszöget kap), akkor a rokonsággal való kommunikáció gátolt.

A négyes ház az örökletes tulajdonságok házaként ezen a téren mutathat terheltséget, idegi túlérzékenységet, általában az apai felmenők révén.

Az ötös ház érintettsége a túlhajtott szerencsejátékok veszélyére hívja föl a figyelmet, de itt jelenik meg a Merkúr másik arca, amennyiben a tolvajok bolygójaként jelezhet jellemhibát, hajlamot a csalásra is.

A hatos házas rosszul aspektált Merkúr idegbetegségben megnyilvánuló problémákra utal, az okot a rossz aspektust adó másik bolygó jegy- és házhelyzete mutatja meg.

A hetes ház a külvilág kommunikációjának rossz fogadására utalhat, a Marssal bezárt rossz fényszög például hajlamot mutat a hosszú távú kapcsolatokban a verbális agresszióra.

A nyolcas ház utalhat arra, hogy valamiféle idegi rendellenesség az élet folyamán új irányt ad az életnek, rontva annak minőségét: Ha a fényszög a tizenkettes házzal függ össze, akkor akár elzárt intézeti kezelés szükségét is mutathatja.

A kilences ház a tanulási nehézségekre utal, elsődlegesen a nyelvtanulást nehezíti meg, de olvasási vagy kifejezési problémákra is felhívhatja a figyelmet.

A tizedik ház megmutatja az anyai ágon öröklődő, ez irányú kommunikációs vagy idegi eredetű zavarokat, de a karriert tönkretevő problémákra is itt találhatunk magyarázatot.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com