Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (4.)

Kedves Olvasó! Először is meg kell köszönnöm mindazok – számomra rendkívül értékes – figyelmeztetését, akik megtiszteltek bizalmukkal és írtak nekem. Többen megfogalmazták: eddigi cikkeim túl „tudományosra” sikeredtek. Igyekszem, hogy ezentúl érdekesebbek legyenek.

4/1. oldal

Olvasóim figyelmeztetéseinek hatására bevezetek egy-két apróbb változtatást. Ennek a résznek a végén már általánosabb leírást készítettem a házak érintettségéről, remélem, így valóban érdekesebb lesz a cikk.

Minden, Magyarországon lakó ember érintett

A bolygó és a jegy leírását azonban nem kívánom megváltoztatni, mivel aki asztrológiával foglalkozik, annak ez a rendszer ismerős kell hogy legyen, aki pedig most ismerkedik ezzel a rendszerrel, az ennek alapján könnyen talál magának kiegészítő magyarázatot.

Igyekszem pótolni a mindennapi életben „jobban használható” leírásokat az előző két bolygóhoz és jegyhez is, de el kell mondanom, hogy a terjedelem nem korlátlan, tehát ha kérdésük merülne fel a leírtakkal kapcsolatban, kérem, továbbra is bátran keressenek meg akár telefonon, akár e-mailben, mindenkinek szívesen válaszolok.

Ez a rész az első olyan a sorozatomban, amelyben minden egyes, Magyarországon lakó ember kiemelten érintett, mivel a kiegyensúlyozott Ikrek-Merkúr jelleg pontosan az ellentéte és kiegészítője a hazánkat annyira jellemző energiamintának. Ez a jó kommunikáció energiája, ami ugye nálunk össznépi szinten nem jellemző. Elég csak bekapcsolni valamelyik hírcsatornát, és rögtön láthatjuk, hova vezet a kommunikáció hiánya még a bármely nagy szerencsével megtámogatott országban is. (Magyarország uralkodó bolygója a Jupiter, a nagy szerencse bolygója.) Ugyanígy van ez minden ember életében is, mert hiába a szerencse, a tehetség, a tudás, ha mindezt nem tudjuk mások tudomására hozni.

Most pedig vissza a talán már megszokott magyarázatokhoz. De ígérem, a végére írok végre valamit, ami a mindennapi életben is használható lesz.

A Merkúr és a mitológia

Megnyilvánulása mindig az adott jegyhelyzetnek megfelelő, rossz aspektusai a jegy által uralt testrész beidegzését sértik. A római mitológiából ismerős Merkúriusz mint a Napisten fia (legnagyobb távolsága a Naptól, a Földről nézve, 28 fok), az istenek hírvivője, a tolvajok mindent kibeszélő, megmagyarázó istene, a médialitás megtestesítője. Hivatkozhatunk itt Merkúriusz hindu megfelelőjére, Ganesa elefántfejű alakjára, aki terjeszti a bölcsességet, segíti az üzleti tranzakciókat, vagy a görögök által tisztelt Hermészre, aki a zene, a találékonyság, a tolvajlás, az átejtés istene, ugyanúgy, ahogy az észak-amerikai indiánok Ictinikéje is. Mindezek után már nem okozhat különösebb meglepetést, hogy a Merkúr rossz kozmikus helyzete a beszélő, illetve a kommunikációban részt vevő szervek rendellenességeit, betegségeit idézheti elő. Ide tartoznak mindazon betegségek is, amelyek áttételesen eredményezik a kommunikáció zavarát, vagy az ember és ember, ember és környezete közötti rossz kommunikáció következtében alakulnak ki. (A pszichoszomatikus betegségekről érdemes elolvasni Thorwald Detlefsen és Rüdiger Dahlke ebben a témában talán már klasszikusnak számító könyveit.)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com