Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 23. (ke) – Béla
Test-lélek-szellem

Bagóné Obrusánszki Monika:

A gyógynövények és az asztrológia (1.)

Tisztelt Olvasó! Olyan témáról szeretnék írni, amivel a mindennapokban ritkán találkozunk: a herbálasztrológiáról. A szóösszetétel két tagja érzékelteti, hogy most kezdődő cikksorozatomban a gyógynövények és asztrológia kapcsolatáról, az orvosi asztrológiáról lesz szó.

3/3. oldal

Lássuk az ősminőségeket! Ezek a HIDEG, a MELEG, a NEDVES és a SZÁRAZ. Ezek az ősminőségek a növények azon tulajdonságai, amelyek gyógyászatra való felhasználhatóságukat energetikai szinten magyarázzák. Nagyon leegyszerűsítve a HIDEG ősminőség test-lélek szinten csillapít, illetve a túlmelegedés ellen hat, a MELEG erősíti az életenergiát, illetve jól gyógyítja a hideg okozta problémákat, a NEDVES a testfolyadékok áramlását növeli, a vér és a nyák besűrűsödése ellen hat, a SZÁRAZ pedig ennek éppen ellenkezőjeként, a túlzott nyálkaképződést, az ödémák képződését akadályozza meg, illetve megszilárdít.

És most jutottunk el a konkrét fölhasználási lehetőségekhez.

A radix képletben mutatkozó betegséghajlamokat jelző bolygók ősminősége ellen ható, azt kiegyensúlyozó növények (ásványok, sőt akár állati eredetű élelmiszerek) abban lehetnek szolgálatunkra, hogy a képlet által mutatott túltengő energiákat féken tartják, a bolygók ősminőségével harmonizálók pedig pótolni tudják a gyönge vagy hiányzó energiákat.

Ugyanaz a gyógynövény az egyik embernek jó, a másiknak nem. Miért?

Nagyon régi probléma a herbalistáknál, hogy azonos hatásúnak ismert gyógynövények az egyik embernek használnak, míg ugyanazok egy másik ember – látszólag ugyanazon – baját akár súlyosbíthatják is. Az okok felderítésében segíthet a herbálasztrológia azzal, hogy minden embernek a megfelelő gyógymódot segít kiválasztani az adott betegség megelőzésére vagy a már meglevő betegség gyógyítására.

Vegyünk egy konkrét példát a gyógynövényválasztásra.

Gyulladásgátló gyógynövények: kamilla (Nap), cickafark (Vénusz), Aloe vera (Szaturnusz). Egyáltalán nem mindegy, hogy mi az, ami a gyulladást okozza, mivel pl. egy rosszul aspektált (rossz kozmikus helyzetben levő, rossz fényszögekkel terhelt), de erős Nap által okozott gyulladásra nem biztos, hogy Nap által uralt gyógynövénnyel hatni tudunk, sőt valószínűleg erős allergiás reakciót váltunk ki, amely a beteg állapotát súlyosbíthatja. A kamillára nagyon kevesen reagálnak rosszul, de ha mégis, akkor az akár halálos allergiás reakció is lehet. Tehát abban az esetben, ha a születési képletben például a 6. házban álló Nap a Kosban áll, és „rossz”fényszöget vet a 12-ikben álló Marsra a Mérlegben, akkor semmiképpen nem javasolt pl. a vesegyulladás kezelését kamillával segíteni, míg a cickafark tea határozottan jót tesz.

Levonva a következtetést, arra kell rádöbbennünk, hogy fizikai világunk igen sok szállal kapcsolódik egy olyan energetikai rendszerhez, amelyet mindennapi életünkben sem, de egészségünk megőrzése, illetve visszaszerzése terén még annyira sem hagyhatunk figyelmen kívül. Ennek figyelembevételében segít többek között a herbálasztrológia, megmutatva az kapcsolatot a minket körülölelő energiákat mutató időminőségek és az energiák fizikai világban való megtestesülései (manifesztumai) között.

Bagóné Obrusánszki Monika
herbálasztrológus
Tel.: (20)-429-2822
E-mail: nefane@invitel.hu

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com