Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Test-lélek-szellem

Az otthoni gyógymódok nagykönyve (1.)

Azzá válsz, amit gondolsz

A karácsonyi kínálat egyik mutatós kötete Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia és Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Az alábbiakban az információs és energiagyógyászat fajtáit kezdjük ismertetni a könyv alapján.

2/2. oldal

Energiaközpontok vagy csakrák

Mielőtt a virágterápiákat ismertetném, szükséges néhány szót ejteni az emberi energiatest központjairól, a csakrákról, amelyeknek egyenletes működése jól-létünk alapját jelenti.

A csakrák tulajdonképpen az emberi energiamező étertesti részében működő energiaszálak összesűrűsödéséből és központokká szerveződéséből jönnek létre. E központokat nevezzük szanszkrit nyelven csakráknak. A csakra szó kört, korongot vagy kereket jelent. A korong vagy kerék név onnan származik, hogy a csakrák a fizikai testhez örvénylő forgással csatlakoznak, gondoskodva annak energia- és információellátottságáról, valamint energia- és információcseréjéről. E tudati központok működési zavara, alul- és túlműködésük önértékelési, szokásbeli és viselkedési problémákban, testi és lelki betegségekben nyilvánul meg.

Minden csakra összefügg a személyiség egy bizonyos megnyilvánulási és kifejezési síkjával, ami egyben az illető fő tanulási feladatára is utal. Az emberi energiarendszer sok csakrával rendelkezik ugyan, a hindu hagyomány azonban elsősorban hét fő csakrát tart számon. Ezek egymás fölött helyezkednek el a farkcsonttól a fejtetőig a test tengelyében, a gerincoszlop mentén, és különböző sziromszámú lótuszvirágokként ábrázolják őket. Összeköttetésben és ezáltal szoros összefüggésben állnak egymással, valamint a fizikai test irányító mechanizmusaival, mint például a gerincvelő, az idegrendszer és a belső elválasztású mirigyrendszer.

Virágterápiák

A virágterápia a homeopátia legtisztább és legkönnyebben használható ága. Minden szempontból beletartozik az információs gyógyászat fogalmi körébe. Tulajdonképpen energo-informatikai gyógymód, összevetve akár a homeopátiával, akár a hasonlósági elv alapján működő más egyéb gyógyászati ágazatokkal, mint például a szín-, hang-, fény- és jelgyógyászat.

Ezek a gyógyászati ágak mind rezgéseken alapulnak. Tudjuk, hogy az élőlények, a színek, a hangok mind egy bizonyos frekvencián működnek. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul. Az elv lényege azon a szellemi törvényen – ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is – alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Egy gondolati, akarati vagy érzelmi egyensúlyvesztés egy bizonyos rezgést képvisel, és a megfelelő virágterápiás eszenciákat kiválasztva – egyszerre több szert is használunk egy probléma kezelésére – létrejön egy, a megoldandó problémával ellentétes fázisban működő kioltó rezgés, ami a kiváltó okra hat, és segít azt megoldani.

A virágok eszenciája tehát finom információt juttat el az energiaszálak közreműködése által az energiatest központjaihoz, a csakrákhoz, amely információt aztán az ember szervezete szükségleteinek, vagyis az egyensúly visszaállításának (a gyógyulásának) megfelelően használ fel. A kivonatok olyan információt hordoznak, amely alkalmas gondolati, de főleg érzelmi problémák feloldásának elősegítésére, sőt megoldására is.

Többféle virágterápiát használunk, a leginkább ismertek: az alpesi virágok, a Bach terápia, valamint elsősorban a kineziológiában használatos Maui virágesszenciák, Perelandra kerteszenciák és rózsakivonatok.

Cikksorozatunk folytatásában a fenti virágterápiák rövid ismertetése következik.

Frank Zsófia
Tel.: (30)-972-2787

(Folytatjuk)

Frank Zsófia 2008 tavaszán ismét tervez kineziológia kezdő tanfolyamot, és a fenti telefonszámon folyamatosan lehet jelentkezni életvezetés (life-coaching) és relaxáció tanfolyamaira is.

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com