Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Test-lélek-szellem

Miben segít a kineziológia és az energetikai gyógymódok?

Személyiség- és képességfejlesztés izomtesztelés segítségével, az akadályok elhárítása az életerő áramlásának útjából, például Bach-virágterápiával vagy csakraterápiával. Többek között ezzel foglalkozik Frank Zsófia bioenergetikus és kineziológus. Vele beszélgettünk.

2/2. oldal

– Nagyon jellemző és tragikus változás következett be az utóbbi 100-150 évben: az ember elszakadt a természettől. Elszakadt azoktól a gondolati és érzelmi alapelvektől, amelyek segítették működésében s állandó támaszként szolgáltak. A nyugati ember megteremtett magának egy olyan világot, ahol a legfontosabb az, hogy jól érezze magát, ugyanakkor betegebb, és rosszabb lelki állapotban van, mint régen. Az ember állandóan fejleszti a személyiségét, de nem törődik a karakterével és azokkal az alapelvekkel, amelyek a törvények megértésére, belátására késztetnék, lelki békét nyújtanának. Amikor valaki rendszeresen önvizsgálatot tartott, gyónt és imádkozott, intenzíven foglalkozott a lelkével. Ma az emberek a fizikai boldogulásuk oltárán föláldozzák a lelkit. Őrületes stresszt vállalnak, ez megbetegíti a pszichét és a testet. Az a tény, hogy az ember nincs kellő kapcsolatban a természettel, már alapvetően beteggé teszi.

– Milyen tudati központokkal van gondja általában a nyugati embernek? Milyen jellemző lelki problémái vannak?

– Az alsó három tudatközponttal, nevezetesen a gyökerekkel, mindenfajta áramlással és az én-erővel komoly problémái vannak: az életösztön, önfenntartás és az ősbizalom hiánya, zavar a párkapcsolatokban, az adás és kapás területén, az anyagiakat illetően, az identitástudatban, illetve az ego és a tudat különböző területein. A gondolkodás, az érzelem és az akarat nem a valódi emberi fejlődést szolgálják, csak a pillanatnyi, állandóan változó igényeket. Úgy látom, hogy a legjellemzőbb lelki problémák a félelmek, szorongások, a pánik és a depresszió.

– Hogyan tisztíthatjuk mi magunk a tudatközpontjainkat?

– Sokféle módszer van rá, ezt csakránként, illetve tudatközpontonként szoktuk megállapítani. Kristályokkal, féldrágakövekkel, illóolajokkal, bizonyos fajta légzéssel, mozgásokkal és helyes táplálkozással tudjuk tisztítani ezeket. Lúgos alaptáplálkozás mellett az ájurvéda és a nyugati asztrológia szerinti típusmegállapítás sokat segít abban, miként tisztíthatjuk magunkat. A jóga, a tajcsi és a csikung gyakorlatok által ragyogó eredményt érhetünk el, mivel ezek légzőgyakorlatokat is tartalmaznak. A tisztítás egyik módszere az akupunktúra, illetve vannak olyan gyógynövény-kombinációk, amelyek kiváltják az akupunktúrát, s amelyek kifejezetten a jin és a jang meridiánok tisztítását célozzák.

– Milyen betegségekkel keresik meg leggyakrabban?

– Lelki problémákkal, mint az előbb említettek, gyakran megkeresnek, a fizikai betegségek közül általában allergiával, bőrpanaszokkal, emésztési és ízületi problémákkal, esetenként candidával. A jó hírem az, hogy ezek, ha nem is gyorsan, de általában gyógyíthatók. Nagyon érdekes az ilyen betegségek tudati (csakrikus) feltárása. Például a candida hátterében egyéb alhasi problémák is vannak általában, de a hasi idegközpont pszichés zavarai szinte minden esetben fellelhetők. Az allergia tekintetében pedig attól függően, hogy étel-, gyógyszer-, légúti vagy egyéb allergiáról van szó, nyilvánvalóan ezeknek a fizikai területeknek az energiaáramlására és a megbetegedett szervekkel kapcsolatos érzelmekre kell odafigyelni. A kineziológia és a csakraterápia egyéb terápiákkal kiegészítve, mint a gyógynövény- és a Bach-virágterápia, s mint előzőleg már mondtam, a helyes táplálkozás, mozgás, légzés, nemes-kövek stb. kitűnő eredményeket hoz.

– Mit üzen a Natúrsziget portál látogatóinak, mire figyeljenek?

– Két üzenetem van: az egyik az, hogy sajátítsanak el és gyakoroljanak minél több kineziológiai sztresszoldó technikát, hogy ne kelljen energiát pazarolni a stressz kezelésére, hanem helyette legyen energiájuk a problémáikat tudatosítani és megoldani.

– A másik: figyeljenek önmagukban minden negatívumra, minden olyasmire, ami gondolatilag, érzelmileg vagy fizikailag valamiféle gátként jelentkezik bennük. Ha egy ilyen gátról tudomást szereznek, abban a pillanatban kezdjék el rendbe tenni, olyan segítővel, aki ennek a területnek a szakértője. Ne feledjük: nem szégyen segítséget kérni, hiszen azért vagyunk ilyen sokan emberek a Földön, és azért tudunk ennyi mindenfélét, hogy ezzel egymás rendelkezésére állhassunk!

– Dr. Richard Bachnak, a Bach-virágterápia megalkotójának szavaival szeretném befejezni a beszélgetést: „Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül.”

- tig -

Frank Zsófia legközelebb szeptember 22-án tart kineziológia kezdő tanfolyamot. Október 6-án életvezetés (life-coaching), november 3-án relaxáció tanfolyamára kerül sor. Részletek a Tanfolyamok menüpontunkban.
Jelentkezés: (30)-996-2787 vagy
e-mailben.
Frank Zsófia elérhetősége: (30)-972-2787

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com