Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Életmód

Ünnep előtti programgyomlálás

Hogyan készüljünk a karácsonyra?

Az idén minden másképp lesz! Évente elhatározzuk, hogy karácsony előtt időben megvesszük az ajándékokat, csak hogy elkerüljük a tavalyi (és a minden évben megismétlődő) rohanást. Nem az utolsó percben vesszük meg a fát sem – aztán dehogynem... Hogyan kerülhetjük el a stresszt?

2/2. oldal

Több időt szánhat viszont az ajándék egyedi csomagolására. Az idén ne csomagoltassa be az eladóval az ajándékokat, ne vásároljon előre gyártott ajándékkísérő kártyákat vagy képeslapokat, készítse el ezeket önmaga. Gondoljon arra, akinek örömet szeretne szerezni, írjon neki pár személyes gondolatot, ettől válik igazán szívhez szólóvá az ajándéka.

Tanácsok a tervezéshez

Sok családban ilyenkor az étkezések körül forog a világ. Érdemes figyelembe venni a következő szempontokat: az ünnepi étkezés előtt időben tervezze meg, hány személyt lát vendégül, lesz-e elég tányér, evőeszköz és pohár, elegendő szék – és természetesen, hogy elegendő hely áll-e a rendelkezésére? Lesznek- e vegetáriánusok a vendégek között?

Törekedjen az egyszerűségre! Mint már említettük, nincs szükség ötcsillagos menüsorra, egzotikus ételekkel való kísérletezésre. Olyan ételek elkészítésére vállalkozzon, amelyekről tudja, hogy sikerülni fognak. Érdemes megfogadnia ezt a tanácsot, hiszen ezzel nemcsak időt spórol, hanem minden bizonnyal sok bosszúságot is elkerül.

Álljon itt végül négy apró ötlet, amelyekkel elkerülheti a stresszt. Miért bonyolítaná azt, ami egyszerűen is megy? A következő tippekkel sok időt megtakaríthat, és sok bosszúságtól kímélheti meg magát.

1. Fordítson több időt azokra a tevékenységekre, amelyeket a legjobban szeret. Ha szívesen süt mézeskalácsot, aprósüteményeket, akkor szerezze be a hozzávalókat, szánjon a sütésre egy egész napot, és hívja meg a barátait. Így az esetleg stresszel járó tevékenységből közös szórakozás lesz.

2. A „nemszeretem” dolgokra éppen ennek az ellenkezője igaz. Ki nem állhatja a zsúfolt belvárosban való ajándékvásárlást, vagy megizzasztja a karácsonyfa díszítése? Ebben az esetben csak egy dolog segít: szemet behunyni és belevágni. Ne halogassa e tennivalókat, jobb minél előbb túlesni rajtuk, és végül kihúzni őket a teendők listájáról.

3. Vásároljon nagyvonalúan! Így elkerülheti, hogy újra el kelljen mennie hazulról, mert a süteményhez hiányzik egy tojás, vagy az ajándék csomagolásához 10 cm kötözőszalag...

4. Küldje el időben a karácsonyi üdvözlőlapokat, ezzel is időt spórol meg, amit az ünnepek előtti igazán fontos dolgokra fordíthat.

(Forrás: Web.de, németből fordította: Mészáros Csilla)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 pedyth 2009-12-16 09:29:10
 
Jó ötlet! Köszönöm a tanácsot.

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com