Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Életmód

Szexuális problémák ellen:

Természetes vágyfokozók

Sokaknak okoz gondot – és manapság már nem csak az életkor előrehaladtával – a csökkenő szexuális vágy és az ellaposodó szerelmi élet. Íme néhány természetes módszer, amelyekkel újra formába hozhatjuk magunkat a felesleges pirulák vagy egyéb vágyfokozót készítmények helyett.

2/2. oldal

Íme 8 természetes módszer a libidó „felpörgetésére”:

1. Rendszeres mozgás
A tornagyakorlatok friss vérrel látják el a szaporítószerveket és a hangulatot is feldobják, mivel elősegítik a jókedvért felelős vegyületek, az endorfinok termelődését az agyban. Több tanulmány is rámutat, hogy a rendszeresen sportoló férfiak kevésbé küzdenek szexuális jellegű zavarokkal. A mozgást követő egy órán belül megemelkedik a tesztoszteron szintje is, és ettől szexre fogékonyabbnak érezzük magunkat.

2. Relaxáció
A túl sok stressz megemeli a kortizol nevű hormon szintjét, ami a tesztoszteronszint csökkenéséhez vezet.

3. Az újdonság varázsa
A legutóbbi kutatások szerint ha új, érdekes élményeket gyűjtünk be partnerünkkel, az stimulálja a dopamin nevű vegyület termelődését az agyban, ami fokozza a libidót. Az élménynek nem kell feltétlenül az ágyhoz kötődnie – bármilyen újdonság jó ötlet lehet.

4. Természetes vágyfokozók
A ginkgo bilobát már régóta használják a szexuális zavarok orvoslására. A B5-vitamin (pantoténsav) szintén hasznos lehet, mivel elősegíti a mellékvese hormontermelését. A kolin emeli az acetilkolin szintjét – ez az a vegyület, amely, az agyban termelődve, szexuális impulzusokat küld az agyból a nemi szerveknek. Ha kevés van belőle a szervezetben, csökken a szexuális aktivitás. 1-3 mg kolin és 500-1,500 mg B5-vitamin biztonságosan, de hatékonyan képes emelni a kolinszintet.

5. Kevesebb cukor
A szexuális vágyat felszíthatjuk úgy is, ha egyszerűen kevesebb cukrot eszünk. A véráramban lévő nagy mennyiségű cukor visszafogja a nemi hormonok termeléséért felelős gént.

6. Menjünk az orrunk után
Bizonyos illatok, mint például a partner izzadsága, kifejezetten izgató hatásúak tudnak lenni.

7. A táplálkozási típusnak megfelelően kialakított étrend
Ha a táplálkozási típusunknak megfelelő ételeket fogyasztjuk (a zsírok, fehérjék és szénhidrátok számunkra szükséges mennyiségét), akkor szervezetünk minden szempontból meg fogja azt hálálni.

8. Megfelelő mennyiségű D-vitamin és inzulin
E két anyag optimális mennyisége alapvetően befolyásolja egészségünket, beleértve a szexuális életünket is.

(Forrás: 5 Natural Ways to Boost Your Sex Drive, angolból fordította Kolontár Elvira)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com