Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Életmód

Fűtés ingyen? – Passzív házak építését
szorgalmazza az építész szakma

A csaknem zéró fűtésköltségű, környezetbarát épületeket népszerűsíti az „első magyar passzívház-konferencia”, mely az energiatudatos építkezés magyarországi meghonosításának mérföldköve lehet. A passzívház-technológia magyarországi elterjedését támogatja a BASF is.

Passzív házakTavaly a hazai Bauland Kft.-vel közösen jelentette be a BASF: az idén Fóton megépítik hazánk első zéró fűtésköltségű irodaházát. A nagy visszhangot keltett terv ismertetése után az építész szakma a napokban külön konferenciát szentelt a passzív házak népszerűsítésének. Az „első magyar passzívház-konferencián” a BASF leányvállalata, a Luwoge Consulting is részt vett; a többi között a cég által megvalósított németországi, nulla fűtésköltséget célzó építészeti kezdeményezések technológiai és gazdasági előnyeit mutatják be az érdeklődőknek.

Radiátor nélkül is mindig meleg otthonok

A Magyarországon felhasznált összes energia közel felét az épületállomány fogyasztja el, döntő részben az épületek komfortjára, elsősorban fűtésére és hűtésére fordítva. A szükségtelenül magas energiaigényű épületek közvetlenül hozzájárulnak a környezetre káros szén-dioxid-kibocsátáshoz, így a Föld éghajlat-változásához is.

A környezetbarát passzívház-technológia a legmodernebb műszaki megoldások alkalmazásával töredékére képes csökkenteni a háztartásokban felhasznált energiát. A napokban megrendezett „első magyar passzívház-konferencia” bepillantást nyújtott a passzív házak elméleti és gyakorlati megoldásaiba. A neves nemzetközi és hazai előadókat felsorakoztató fórumon dr. Uwe Wullkopf mutatta be azokat a technológiákat, melyek együttes alkalmazásával elérhető, hogy radiátor nélkül is mindig meleg legyen az otthonokban, s hogy szellőztetés – és az ezzel járó energiaveszteség – nélkül is folyamatosan friss levegő legyen a lakásokban és irodaházakban. Mindezt Németországban a legmodernebb szigetelőlapok, a hővisszanyerő szellőzőrendszer, a speciális (ablakban elhelyezett) fűtőszálak és a háztetőre szerelt napelemek felhasználásával érték el.

(Forrás és a cikk folytatása az Infovilág portálon)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com