Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Életmód

A szépség természete (5.)

Belülről fakad, nem külsőségekből

A belsőnk (jellemünk, aktuális lelki állapotunk, hangulatunk) kihat a külsőnkre. Ha reggel belenézünk a tükörbe, ugyanaz az arc másként fest boldog időkben, és másként nehéz, fájdalmas szakaszban. Reggelenként változó színösszeállítású és fazonú ruhát öltünk magunkra.

2/2. oldal

Ma a kultúrának, a hagyománynak, a hitnek, az emberi és családi kapcsolatoknak egyre kevesebb jut a fogyasztói társadalomban. Miénk a felelősség, mit veszünk meg és mit adunk el. Ápoljuk köszönettel a hagyományt, a múlt értékeit beillesztve a mindennapjainkba. Ez minden korosztálynak adott lehetőség – anélkül, hogy bármit meg kellene tagadnia vagy összeütközésbe kerülne a mai „modern” kor szokásaival.

Az ember – egységes egész

A szépség természete véleményem szerint a természetes szépségápolásban meg tud mutatkozni. Többek között az is nagyszerű ebben a módszerben, hogy az embert egységként (holisztikusan) nézi. Figyelembe veszi a bőr helyi kezelésén keresztül a probléma kialakulásának az okát, külső és belső hátterét. Ugyancsak fontos az ajánlott életmód hasznosítása.

Arctornával segíthetünk, hogy a feszültség okozta, idő előtti ráncosodás ne alakuljon ki. Az arctorna segít ebben, de a jóga vagy egyéb relaxációs gyakorlatok is jótékonyan hatnak, melyek épp a feszültség elengedésében vannak hasznunkra. Emellett ránctalanító arcvizet is készíthetünk, szőlőmagolajas hidratálónkat kedvünk szerint kialakíthatjuk, sőt pakolást is készíthetünk öregedő bőrünkre. A narancsbőrt nemcsak krémmel tüntethetjük el, hanem javaslatokat is kapunk a mozgásra, az étkezésre stb. Sokat segít ez az önbecsülés megtartásában vagy kialakításában – fiataloknak, időseknek egyaránt.

Lábunk ápolásához a manikűrözési eljárásokon túl remek módszereket találunk a bőrkeményedés megelőzésére, megszüntetésére. A megfelelő lábvizet készíthetjük el magunknak sóval, ecettel, mentával aszerint, hogy pihentetni, ápolni (pl. lábizzadás, lábgomba esetére) vagy felfrissíteni szeretnénk lábainkat.

Egyes bőrkinövések kezelésére is találunk eljárásokat. És ne feledkezzünk meg a szőrtelenítésről, a lábtornáról, illetve a pihentető, masszírozó módszerekről, a helyes lábbeliről sem, amivel nemcsak lábunk szépségéért, hanem egészségéért is tehetünk. Ha nem fáj az ember lába egész nap, a világot is jobbnak látja.

Erősödő önbizalom és egészségtudat

Kétségtelen, hogy ha a fent említett néhány területnek csak az egyike egészséges és a szépségünket mutatja, akkor máris megerősödik az önbizalmunk és az egészségtudatunk, ami része a boldog életnek. E hagyományos receptek, eljárások kivitelezésével pénzt, helyet takaríthatunk meg, és kevesebb hulladék képződik. A sok vegyszer, módosított anyag, amely mindennapi életünk során körülvesz minket – kezdve a tisztálkodó szerektől, az ételeken át a tisztító szerekig – már gyermekkorban allergiás tüneteket válthat ki. Ha valaki például eperallergiás, akkor az eperpakoláson kívül számos más receptből válogathat.

Amit érdemes észrevennünk (Bíró Zsolt ezoterikus tanító, léleklátó a könyvem előszavában ezt javasolja): „a szépség belülről fakad”. Ezt mondják a bölcsek, de ahhoz, hogy ez a szépség akadálytalanul, árnyékmentesen sugározzon, tisztelni és becsülni kell a testünket is. Harmóniánk alapfeltétele a test-lélek-szellem hármasságának az egysége, egyensúlya.

Mindenkiben ott rejtőzik a Szépség, csak engedni kell, hogy felszínre kerüljön. Figyeljünk oda magunkra egy kicsit jobban, és legyünk türelmesebbek! Meglátjuk, a változás nem marad el. Egészségesebbek és szebbek leszünk, megörvendeztetve ezzel önmagunkat és a környezetünket egyaránt, és ez csak előnyünkre válik életünk minden területén.

Szabó Zsuzsanna

(Vége)

A cikk bővebb változata, receptek és eljárások leírásai megtalálhatók Szabó Zsuzsanna: A szépség természete című könyvében. Kapható a könyvesboltokban vagy megrendelhető a szepsegcseppek@freemail.hu e-mail címen. Az így megrendelt könyv eredeti árából (1800 Ft) 10% kedvezményt adunk + postaköltség. A postázás utánvéttel történik.

A cikksorozat egyéb írásai:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com