Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Betegséget okozó sugárzások (6.)

Sugárzó válaszfalak

Csontritkulás, porcleválás, izomgörcsök, migrén, koncentrációs zavarok, fokozott stressz, nyugtalan alvás, belső feszültség, gyengülő immunrendszer – ilyen és hasonló bajokat okozhatnak otthonunkban a veszélyes elektromos terek. Gyakran a falban rejtőző vezetékek a bűnösök.

2/2. oldal

Az ágy, mint antenna

Mivel az ágyon nem találtam káros földsugárzásokat, nekiláttam az elektroszmog műszeres felderítésének. Első pillantásra feltűnt, hogy a kovácsoltvas ágy fejrészéhez két oldalról éjjeli lámpákat erősítettek, és a lámpatesthez futó vezetékek rá vannak tekerve a vasrudakra. Gyanúmat a mérőműszer hangos visítással igazolta. A vaságyhoz közelítve a mérőműszer szinte megkergült. Az egész vasszerkezet óriási antennaként sugározta szét az extrém erősségű elektroszmogot. Az épületbiológusok által fekhelyeken javasolt 5V/m-es határértéket jócskán meghaladó, több mint 300V/m-es térerősséget mutatott a műszer.

A házaspár döbbenten figyelte a fejleményeket, és hamarosan én is igencsak meglepődtem. Egyértelműnek tűnt, hogy a vaságyon mérhető extrém erősségű elektroszmogot az éjjeli lámpák és a hozzájuk vezető elektromos kábelek okozzák. Hasonló esetekkel már számtalanszor találkoztam. A fémből készült ágyak rúdjaira szigorúan tilos rátekerni elektromos vezetékeket, de még a közelükből is el kell ezeket távolítani!

Gondoltam, egyszerűen megoldom a problémát, és kihúztam a lámpák fali csatlakozóját. Nagy meglepetésemre az ágyon lévő mérőműszer változatlan hangon kerregett. Ezen igen elcsodálkoztam. Az elektroszmog látványos megszűnése elmaradt. A jelzett érték ugyan jelentősen csökkent, de még mindig extrém erősséget mutatott. Az ágy kétméteres körzetében nem volt semmiféle elektromos berendezés vagy vezeték. Mi okozhat mégis ilyen erős gerjedést?

A megoldás: árnyékolás, földelés

Az elektromos tér a fejrésznél lévő válaszfalból sugárzott. A falban futó vezetékek elektromos terei feltöltötték a válaszfalat elektromossággal. Közvetlenül a fal mellett több mint 800V/m-es térerősség volt mérhető, és ez a sugárzás felgerjesztette a vaságyat! Ki gondolná, hogy egy egyszerű válaszfal mellett erősebb elektromos tér mérhető, mint egy kisebb távvezeték közvetlen közelében?

Az előttem vizsgálódó radiesztéta nagy hibát követett el, mivel csak a földsugárzásokkal törődött, és nem végzett műszeres elektroszmog-vizsgálatot. Az ágyat így igen erős, egészségkárosító elektroszmogba helyezték el. Az erős elektromos terekből származó elektroszmogot szerencsére aránylag egyszerűen meg lehet szüntetni, illetve ki lehet árnyékolni.

A leírt esetben a válaszfal gerjedésének megszüntetésére több módszer is szóba jöhet. Alkalmazhatunk feszültségmentesítő automatát, árnyékoló falfestéket, illetve árnyékoló falvédőt is elhelyezhetünk az ágy mögötti területre. A megfelelő árnyékolás megválasztását és kialakítását bízzuk szakemberre!

Sugárzó válaszfalakE jelenség igazi veszélye abban rejlik, hogy semmi külső jel nem utal a problémára. Kimutatása csak műszeres vizsgálatokkal lehetséges.

(A képen látható ágy fejrészénél 145V/m-es extrém elektromos térerősség volt mérhető. Az épületbiológusok által javasolt határérték 5V/m!)

Hálószobák, gyerekszobák tervezésénél, kialakításánál javasolt a válaszfalakba árnyékolt vezetékeket alkalmazni, illetve feszültségmentesítő relét beépíteni. A falak elektromos feltöltődésének kialakulása függ a falakban futó elektromos vezetékektől és a felhasznált építőanyagoktól is. Gyakran előfordul ez a probléma különféle könnyű, habosított falazó elemek, valamint hibásan kivitelezett gipszkarton falak esetében, de a védőföldelés hibája, illetve hiánya is okozhatja ezt a jelenséget – akár egy sima téglafal esetében is.

(Folytatjuk)

Almásy Zsolt
radiesztéta, biotérenergetikai szakember
Életmód-tanácsadás

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com