Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Egész-ség

Az amerikai szenátus a mobilokról

Zsebtelefon: a halál hordozója?

Napjainkra immár 4 milliárdra nőtt azoknak a száma, akiknek zsebtelefonjuk a mindennapi élet részét jelenti. Amerikában a lakosság 90%-a használ mobilt. A kutatók azonban figyelmeztetnek: a készülékek káros hatásai, csakúgy, mint a dohányzás esetében, később jelentkezhetnek.

2/1. oldal

Sokáig azt hihettük, csak riogatnak a mobiltelefonok ártalmaival. Megjelentek érdekes, figyelmeztető írások, de ma már az óvodásnak is mobilt vesznek ajándékba. A kutatóknak sokáig nemigen hittek, ám most már az Egyesült Államok szenátusa is meghallgatásra méltónak ítélte a fenyegető ártalmakról szóló beszámolót. A számokat látva, nem ok nélkül.

Mobil – agytumor, fültőmirigyrák

A különböző kutatócsoportok vezetői az Egyesült Államok szenátusának egészségügyért felelős albizottsága előtt beszéltek a baljós következményekről és a lehetséges ellenlépésekről.

A meghallgatáson dr. Siegal Sadetzki, az Interphone kutatási program egyik vezetője a mobiltelefon használata és a rák, különösképpen az agytumor és a fültőmirigyrák kialakulása közötti kapcsolatot ismertette. Kutatásának korábbi eredményei szerint a készüléket legalább 5 évig rendszeresen használók körében 34%-kal nő a rák kialakulásának veszélye. Akik 550 000 hívást bonyolítanak le életükben, ez az érték már 58%, míg akik 266,3 órát beszélnek mobiljukon, a szövődmények kockázatának akár 49%-os növekedésével is szembesülhetnek.

Kutatásai során dr. Sadetzki megfigyelte, hogy a rák kialakulása főként azoknál jellemző, akik több évig és sokat használták a telefonjukat – illetve a vidékiek körében. Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy gyengébb térerő esetén a készülék nagyobb sugárzást bocsát ki. A kutató szerint a tumor és a mobilhasználat közötti összefüggést alátámasztja, hogy a daganatok azon az oldalon alakultak ki, ahová a készüléket tartották.

A rák járványként jelentkezhet

Más kutatások az agydaganaton kívül egyéb káros egészségügyi következményeket is megfigyeltek, így szem-, here- és nyirokrendszerrákot, valamint leukémiát, de éppígy kimutattak „sima” látáskárosodást és Alzheimer-kórt is.

Dr. Joseph Mercola, neves orvos szakíró és egészségügyi aktivista szerint óriási veszélyeket rejt magában, ha az embereket nem tájékoztatják a mobiltelefon használatának körülményeiről. Szerinte a helyzet hasonló ahhoz, amikor a dohányzás káros hatásai búvópatakként bukkantak felszínre – 10-30 év után. Mercola szerint most is egy hasonló szakadék szélén állunk; az agyrák járványszerű méreteket ölthet, és míg ebben az évben világszerte már félmillió ilyen esetet is regisztrálhatnak, 2015-re csupán az Egyesült Államokban kétszer ennyi lehet a betegek száma.

Miért nem tájékoztatják minderről az embereket? Dr. Mercola cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy a távközlési ipar még a gyógyszeriparnál is kiterjedtebb, és megvannak a kapcsolatai Washingtonban... Emellett számos, nagy befolyással rendelkező lobbycsoport nyugdíjalapját a telekommunikációba fektették.

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 An Alfa Beta 2010-02-17 22:49:02
 
Mint szakember, szeretnek nehany pontositast irni e cikkhez:
1. Az ENSZ statisztikaja szerint, az emberek tobb mint 50%-a eleteben meg nem beszelt telefonon ! Nincsen rola tudomasom, hogy mar 8 miliard felett lenne a Fold lakossaga ! Amennyire ez az adat (4 miliard) pontos, annyira helytalloak a tobbi "allitasok" is !
2. A madarak irany-erzekelese tenylegesen a Fold magneses teretol fugg. Ez azonban allandonak szamithato, ugy erossegben, mint polaritasban. Nem tudom ki az az "ugyes tudos" aki kovetni talalta egy, a mobil telefonok altal hasznalt frekvencian fellepo magneses teret, valamint hogy az hogyan tudja egy madar erzekszervet megzavarni, az pedig hogyan fog reagalni a masodpercenkenti par milliardszori polus valtozasra !
3. Ez az allitas nem emliti az olyan "tudomanyos" velemenyezeseket, mint az AH1N1 vagy a szarnyas grippa, melyekkel szepen megtomtek egyesek a zsebeiket ! A gond NEM a mobil telefonok magneses tere, hanem a nagyvarosi stressz es a helytelen taplalkozas ! Errol azonban (hogy miket etetnek meg velunk mindennap) senki nem beszel !!!

Egyszeruen csak azert, mert a politikusoknak megszabjak a hatterukben levo erdekeltsegek hogy mirol kell es szabad beszelni es mirol nem...
#1 Vadimagdi 2010-02-17 09:14:35
 
Lehet benne valami, de......aki harmóniában van, aki elfogadja magát, embertársait és a világot amiben él, aki folyamatosan úton van, aki hajlandó nap, mint nap változni, arra sem a mobiltelefon, sem a h1n1 stb. vírusok nem hatnak. És aki nem FÉL!!!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com