KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2022. nov. 27. (va) – Virgil
Egész-ség

Rudolf Ibolya a fluoridokról

Patkányméreggel mosunk fogat?

Ki hitte volna, hogy sokan méreggel mosunk fogat? A fogkrémek legtöbbjében ugyanis rákkeltő, maró hatású szer, nátrium-fluorid van, és ahelyett, hogy szép fehérre tisztítaná fogainkat, szétmarja a fogzománcot. A kozmetikus azt tapasztalta, hogy a NaF gyulladást, ekcémát okoz.

A fluoridos fogkrém nagyon sok bőrprobléma okozója. Azt mondják, hogy a fluor a fogszuvasodás megelőzésében játszik fontos szerepet. Nézzük csak a tényeket. A nátrium-fluorid (NaF) mérgező vegyület. Utánanéztem, milyen felhasználási területe van, hol alkalmazzák még ezt a „csodaszert”:

  • patkányméreg
  • csótányirtó
  • üvegmaratás
  • féregirtó
  • tűzoltókészülékek töltőanyaga

Az átkeresztelt méreg

Az 1900-as évek közepén az Egyesült Államok legnagyobb alumíniumgyárában akadt egy kis probléma. Konkrétan nem tudtak mit kezdeni a gyártás során keletkezett sok alumínium tartalmú melléktermékkel. A por ugyanis annyira mérgező, hogy még az elhelyezés is gondot okozott. Igaz, patkányméregnek remekül bevált, mert szétette az állatok belső szerveit. Az emberi szervezetre is annyira káros, hogy számos országban betiltották az alumíniumedények árusítását, mert az edény anyaga reakcióba lép a benne főzött étellel.

A gyár tudomására jutott, hogy egy Texas állambeli kis városkában egyes vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy a vízben található természetes kalcium-fluorid erősíti a fogakat. Ezen felbuzdulva az alumíniumgyár a saját anyagát – az eladhatóság kedvéért – nátrium-fluoridra keresztelte.

Több helyen fluorozták a csapvizet is, de sorban jöttek elő a problémák. Fulton városi tanácsa 3 év után beszüntette a vezetékes víz fluorozását, mert a fluor teljesen szétette a bronzalkatrészeket a hálózat összes vízmérőórájában. A víz fluorozásához előkészített vegyszer tartályán ez a felirat szerepel: „Vigyázat, maró hatású anyag”. Kezeléséhez zárt védőöltözet kötelező, mert levegővel keveredve már 50 milliomod arányban is rövid időn belül halált okozhat.

Fluoridok: rákkeltő, gyilkos anyagok

A Massachusetts állambeli Worcester város fogorvos egyesülete kijelentette, hogy a fluorozásnak veszélyes, tudománytalan alapjai vannak. A fluor nem akadályozza meg a fogszuvasodást, kifejezetten káros az emberre, lassan ható, a szervezetben felhalmozódó méreg. Több kutatás arra az eredményre jutott, hogy a fluorozott víz a fogzománc foltosodását okozza.

Dr. Richard Burke biokémikus azt mondta, hogy évente 50 000 amerikai kap rákot a fluorozott víz ivásától. A fluorid a tápcsatornában, a vesében, a hólyagban okoz rákot, de összefüggésben van az emlő- és petefészekrákkal is. Egy brit felmérést ismertetve megdöbbentő bejelentést tett: „Birminghamben pár évnyi vízfluorozás hatására megnőtt a rákos esetek száma. Tanulmányaink során bebizonyosodott, hogy a fluoridok gyilkos szerek. Tömeggyilkosságokkal vádolható minden olyan intézmény, amely támogatja a fluorozás bármilyen formáját. A fluoridok az egyik fő okozói bizonyos születési rendellenességeknek is”. 

A médiában sokszor hallunk az AIDS-ről. Csak egyetlen adat: 1981 és 1986 között 10 000 ember halt meg AIDS következtében. Ugyanebben az időszakban 25-ször annyian, negyedmillióan pusztultak el fluoridmérgezésben.

A kozmetikus tapasztalatai

Amikor egy adott probléma okát szeretnénk megtalálni, számos tényezőt kell számításba vennünk. A lehetőségek olyan kimeríthetetlenek, mintha tűt keresnénk a szénakazalban. Kozmetikai vonatkozásban erről annyit tudok mondani, hogy sok vendégemnél nem találták az okát a száj körüli apró pattanásoknak, és elég volt csak a fluoridos fogkrémet elhagyniuk.

Az egyik vendégemnél egy adott területen évek óta telepszerűen jelentek meg a gyulladt pattanások. Azt mondta a bőrgyógyász, hogy ez sajnos a gyógyszerek mellékhatása (gyomorfekélye volt). Egyszer aztán, amikor a kozmetikában elaludt az ágyon masszírozás közben, én még pakolásztam, hagytam pihenni, akkor vettem észre, hogy ahol álmában kifolyt a nyála, ott vannak a gyulladt pattanások. Végig abban a zónában! Kiiktattuk a fogkrémét, fluormentesre cseréltük, és 3 nap után már alig volt gyulladás, pár héten belül pedig megszűnt a problémája. Az egyik vendégem kisfia ekcémás volt, és amint elhagyták a fluoridos fogkrémet, rendbejött a kis pocok.

Joggal kérdezheti bárki: akkor miért engedik, hogy ilyen termékek forgalomba kerüljenek? Én óvatosan csak annyit mondanék, hogy vannak emberek, akik a gazdasági érdekekre hivatkozva „kénytelenek” szemet hunyni bizonyos dolgok felett.

Rudolf Ibolya
kozmetikus
Kozmetikai tanácsadás

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 Rudolf Ibolya 2009-12-16 21:53:19
 
Kedves Ágnes!
Ajánlom figyelmébe az alábbi linkeket:

http://www.omfi.hu/icsc/PDF/PDF09/icsc0951_HUN.PDF

http://fogorvos.origo.hu/20081124-amalgam-radioaktiv-fogkrem-fluorid-kokain.html

http://www.ketezeregy.hu/egesz/fluor.html

http://www.scumdoctor.com/Hungarian/dental-health/fluoride/Sodium-Fluoride-Dangers.html

http://www.atillanepe.net/Erdekes/Oltasos_gyilkossag/oltasos_05.html

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=4708&page=3


dr. M. O. Bruker/Rudolf Ziegelbecker: Vorsicht Fluor, EMU Verlag, Lahnstein, 1986

Tisztelettel:

Rudolf Ibolya
#3 gicza 2009-12-16 13:19:49
 
Kedves Ibolya!

Most néztem meg a Dentocar (újszülött kortól ajánlott gyógyszer, amely a fluor pótlását hivatott betölteni, az egészséges fogak fejlődése érdekében) dobozát. Abban is van nátrium-fluorid (ez a fő hatóanyaga).
Az Ön cikke értelmében ezek szerint minden anya, aki ezt adja a gyermekének (amennyire én tudom szinte minden gyerekorvos és védőnő ajánlja) mérgezi a gyermekét.
Tudna ajánlani hitelest gyógyszerészt vagy szakírót aki ezt meg tudná cáfolni vagy erősíteni?

Köszönettel:
Dobó Ágnes
#2 Rudolf Ibolya 2009-12-13 11:59:24
 
Kedves Edit!
Sodium-fluorid (NaF) potenciális rákkeltő anyag. Amikor kiderül valamiről, hogy komoly probléma okozója, azt vagy átkeresztelik más névre, vagy megváltoztatnak a laboratóriumban egy-két kötést. Azután eltelik pár év , persze azzal is gondok vannak, akkor újból "ügyeskednek" rajta valamit!
Bio boltokban lehet vásárolni fluormentes fogkrémet...és szerintem érdemes is!
Szép napot kívánok!
Rudolf Ibolya
www.rudolfibolya.hu
#1 pedyth 2009-12-09 07:33:22
 
Minden érdek, és marketinges információ figyelembevétele nélkül, kérem adjon választ, van-e olyan fogkérm, amely nem tartalmaz fluoridot. A Natrium-fluorid is a patkányméregnek mondható vegyület? A sodium-fluorid összetétele is a patkányméregéhez hasonló? Segítő válaszát előre is köszönöm.
Paksi Edit (pedyth@gmail.com)

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com