Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Gerincre: cranio-sacralis kezelés

Kellemes gyógymód fájdalmak ellen

Hasogató migrénnel küzd, esetleg évek óta kínzó fülzúgástól szenved? Nyak-, hát- vagy derékbántalmai vannak? Hitte volna, mennyire fontos a gerincvelői folyadék egészséges áramlása? Speciális, kellemes kezelés segíthet abban, hogy testben és lélekben egészségesebb legyen.

A legújabb kutatások szerint, íme egy mellékhatások nélküli gyógyír az Ön betegségére. Az Egyesült Államokból származó cranio-sacralis terápia már bizonyítottan sok embernek segített, segíthet Önnek is. Nincs tűszúrás, sem nehezen betartható diéta, nincs lélekre ható faggatózás – és a terápia mégis hatásos. A kezelés lazító, relaxáló hatással lehet a szervezetre, ezért sokan el is alszanak közben...

A kulcs: a gerincvelői folyadék áramlása

A mindannyiunkban keringő agyi-gerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis) egyenetlen áramlása szövet közti feszültségeket jelez a cranio-sacralis rendszerben. A cranio-sacralis rendszer a koponyától (cranium) a keresztcsontig (sacrum) tartó erős, vízálló hártya a kemény agyhártyán (dura mater) belül, amely körülveszi az agyat és a gerincvelőt. Ebben a félig zárt rendszerben kering az agyi-gerincvelői folyadék, és itt fejlődik szervezetünk karmestere, az idegrendszer.

Nagyon fontos, hogy az agyi-gerincvelői folyadék egyenletesen áramoljon, mert csak így tudja támogatni az idegrendszer munkáját. Ellenkező esetben az információ nem megfelelő módon jut el a szervhez vagy szervrendszerhez, és ez betegséget okozhat. A folyadék áramlásának van egy kitapintható ritmusa, amelyet a tapasztalt terapeuta meg tud különböztetni az izomtónustól, a szív és a légzés ritmusától. A ritmus kitapintásával érzékelhetők a szövet közti feszültségek a kemény agyhártyán belül, amelyeket különféle technikákkal fel lehet oldani.

Az Upledger-féle terápia

Az 1920-es években William G. Sutherland figyelt fel elsőként arra, hogy a koponyacsontok nincsenek egymással szilárd összeköttetésben. Később, az 1970-es években a Michigan Állami Egyetemen dr. John Upledger vezetésével végeztek kísérleteket, ezek alapján bizonyították be, hogy a koponyacsontok valóban mozognak, valamint, hogy a kemény agyhártya, a gerincvelői folyadék áramlása és a koponyacsontok mozgása között összefüggés van. Az elmélete olyan hatásosnak bizonyult, hogy mára már a nyugati országokban klinikákon is alkalmazzák az általa kifejlesztett Upledger-féle cranio-sacralis terápiát.

A gerincvelői folyadék áramlásának ritmusa alapján, a koponyacsontok célzott mozgatásával megszüntethetők a kemény agyhártyán belül érzékelhető szövet közti feszültségek. Így eltűnnek az akadályok az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának útjából, és helyreáll az áramlás ritmusa is. Innentől kezdve az idegrendszer munkája sem akadályozott többé, elindul az öngyógyulási folyamat. Ez azért is fontos, mert az idegrendszer „emlékszik” az addig átélt fizikai és érzelmi eseményekre, amelyek megzavarhatják a cranio-sacralis rendszerben keringő agyi-gerincvelői folyadék áramlásának ritmusát. Mivel ebben a rendszerben minden mindennel összefügg és hatással van egymásra, így például egy a keresztcsontot ért sérülés hatással lehet a koponyára is.

Milyen panaszokon segít?

Ha a folyadék ritmusa újra egyenletesen, egészségesen kering, megszűnhet a migrén, a fülzúgás is. A terápia az idegrendszeren keresztül segítheti a hormonrendszer munkáját, hatással lehet a szívre és az érrendszerre, valamint a légzőszervi betegségek kezelésében is hatékony. Segít krónikus nyak-, hát- és derékpanaszoknál, és felgyorsítja a műtétek utáni regenerálódást. Nyugtató és lazító hatása révén pedig azt vehetjük észre, hogy kipihentebbnek, lelkileg kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat, többet mosolygunk – és ezt a környezetünk is visszajelzi.

A cranio-sacralis terápia Magyarországon még új keletű gyógymód, de hatékonyságának köszönhetően egyre elterjedtebbé kezd válni, és egyre többen felismerik, hogy ezzel az alternatív gyógymóddal könnyebben kilábalhatnak a betegségekből és megelőzhetik azokat.

Szigeti Zsuzsa
reflexológus és cranio-sacralis terapeuta
Életmód-tanácsadás
 

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com