Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

H1N1 és szezonális oltás: együtt
veszélyesebbek, mint külön-külön?

Azok, akik a H1N1 elleni oltást megelőző évben kaptak szezonális influenza elleni oltást, kétszer akkora eséllyel fertőződnek meg, mint akiket nem oltottak be. Szakértők ezért azt ajánlják, hogy az idei oltóprogramot csak az újinfluenza elleni vakcinára korlátozzák.

2/2. oldal

Egészségünk védelmének hagyományos útja

A világot elárasztó információk ellenére vannak, akik nem adják fel, és megpróbálják kiszűrni a hírverésből a tényeket. Könnyebb lenne feladni, ha az igazság keresése közben a végkimerülés veszélye fenyeget. Ez azonban csak beletörődéshez vezetne, ami tulajdonképpen a kampány terjesztőinek végső célja, így dollármilliárdokat kereshetnek anélkül, hogy bármilyen kockázatuk lenne. Kérjük, ne feledje, a kockázatokat Ön viseli!

A H1N1 elleni oltás beadásával ugyanis nemcsak abba egyezünk bele, hogy kísérleti patkányoknak tekintsenek minket, hanem emellett további ismeretlen kockázatokat is vállalunk anélkül, hogy ezért bárki anyagi felelősséggel tartozna abban az esetben, ha Ön vagy a gyereke a vakcina miatt betegedne meg. De hogyan tudunk ebben a helyzetben megfelelően védekezni? A legfontosabb, hogy vigyázzunk egészségünkre, hogy szervezetünk bármilyen fajta influenza támadását könnyűszerrel visszaverje!

Az alábbi útmutatások követésével immunrendszerét egészséges szinten tarthatja, így könnyedén megelőzheti a fertőzést:

  • Figyeljünk szervezetünk D-vitamin szintjére! Ez az egyik legjobb megoldás arra, hogy immunrendszerünk ellenálljon a fertőzéseknek, mivel az igazi „bűnös” a D-vitaminhiány, nem pedig a vírus maga. Ez egyben a leghatékonyabb és legolcsóbb lépés, amit megtehetünk. Testünk D-vitamin szintjét ellenőriztessük, értéke pedig 50-70 ng/ml legyen.
  • Kerüljük a cukor és az előre gyártott élelmiszerek fogyasztását! A cukor a bevitelekor szinte azonnal csökkenti az immunrendszer működésének hatékonyságát, viszont az egészséges immunrendszer kulcsfontosságú a betegségek és vírusok legyőzéséhez. Ne felejtsük, hogy a cukor olyan élelmiszerekben is jelen van, ahol nem is sejtenénk, ilyenek például a ketchup vagy a gyümölcslevek.
  • Pihenjünk eleget! Ahogyan nehezebben végezzük el napi teendőinket, ha nem vagyunk kipihentek, ugyanúgy immunrendszerünknek is nehezebb győzedelmeskednie az influenza felett, ha fáradtak vagyunk.
  • Kerüljük a stresszt! Ennek a veszélyforrásnak ugyan nap mint nap ki vagyunk téve, de ha már túl nagy mértékű, akkor szervezetünk nehezebben tud védekezni az influenza és más betegségek ellen. A stressz enyhítésére rengeteg hatékony módszer létezik.
  • Mozogjunk! A sportolás fokozza a vérkeringést, ezáltal az immunrendszer is frissebb lesz. Ez azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabban találja meg és pusztítja el a betegséget, még akkor, mielőtt az elterjedne.
  • Növeljünk az egészséges és létfontosságú zsírok bevitelét, fogyasszunk állati eredetű ómega-3 zsírsavakat, mert ezek alapvetően szükségesek az egészség megőrzéséhez. Az is fontos, hogy kerüljük a sérült ómega-6 zsírsavak fogyasztását, mint amilyenek például a transz-zsírsavak, mert ezek súlyosan ronthatják a szervezet immunválaszának hatékonyságát.
  • Mossunk gyakran kezet, így csökkentjük annak valószínűségét, hogy a vírus a szervezetünkbe bekerüljön, és esetleg más emberek is megfertőződjenek. Ne használjunk antibakteriális szappant – ezek használata teljesen felesleges, több kárt okoznak, mint hasznot. Mosakodjunk inkább egyszerű, vegyi anyagoktól mentes szappannal.
  • Fogyasszunk természetes antibiotikumokat! Ilyenek például az oregánó olaj vagy a fokhagyma. Ugyanúgy hatnak a szervezetben megtalálható baktériumok, vírusok és protozoonok (apró, egysejtű élősködők) ellen, mint a széles spektrumú antibiotikumok, a gyógyszeripari antibiotikumokkal ellentétben azonban használatukhoz nem szokik hozzá a szervezet, nem alakul ki rezisztencia velük szemben.
  • Kerüljük a kórházakat és a védőoltásokat! A kórház ideális táptalaja minden fertőzésnek, itt vagyunk kitéve talán a legnagyobb veszélynek. Tehát ha nem létfontosságú, ne látogassuk a kórházakat. Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy az oltások nem erősítik, hanem gyengítik az immunrendszert.

A szerkesztő megjegyzése: a H1N1 elleni magyar oltóanyag, a Fluval P a higanytartalmú tiomerzálból 50 mcg-ot tartalmaz.Ugyanennyi higanytartalmú adalékanyag található a szerzonális influenza elleni magyar vakcinában is. 

(Forrás: Mercola.com, angolból fordította: Németh Boglárka)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 ropcsike 2009-10-28 19:30:51
 
Elnézést, de az EPA (Environmental Protection Agency-Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala) adott meg határértéket, mely a következő.
"Biztonságosnak” tartott dózis 0,1 mikrogramm / testtömeg kg naponta. Azaz a mikrogramm egytizede kilogrammonként.
Továbbá az Európa Unió BIZOTTSÁG 1881/2006/EK RENDELETE (2006. december 19.) pedig szabályozza
az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékét. Ez pedig 1,6
μg/testsúlykg, ideiglenesen megállapított megengedhető
heti bevitel.
Tehát igenis vannak határértékek, csak Magyarországon piszkosul nem foglalkoznak vele.
Az sem igaz, hogy a vakcinákban lévő etil-higany nem káros! Persze! Az emberi szervezetben gyorsan lebomlik, viszont a hőmérőkből meg kivonják, mivel veszélyes a környezetre mert nem tud lebomolni!
Hát nem érdeke???????????????

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com