Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

A cukorbetegség megelőzhető

Az inzulin idő előtti halálhoz vezet?

A legfrissebb kutatások szerint a cukorbetegség kezelésében eddig alkalmazott hagyományos gyógymódok akár halálosak is lehetnek. Léteznek ugyanakkor természetes és megfelelően ellenőrizhető módszerek, amelyekkel a 2-es típusú diabétesz hatékonyan orvosolható, sőt megelőzhető.

2/2. oldal

Mit kellene tennünk a cukorbaj elkerülésére?

A 2-es típusú cukorbetegségek szinte 100%-át lehetne megfelelően kezelni. Ez azt jelenti, hogy a helyes életvitellel egyaránt megszűnhetnek a cukorbaj tünetei és a fenti problémák kialakulásának magas kockázata, ráadásul mindez gyógyszeres kezelés nélkül.
Mit kellene tenni? Dr. Mercola szerint fontos lenne:

  • A rendszeres mozgás. A testgyakorlás, torna, sport rendszeresítése kiemelkedően fontos tényező, az egyik leghatékonyabb módja az inzulin- és leptinrezisztencia megfékezésének. Enélkül szinte lehetetlen megfelelően kontrollálni a diabéteszt. Habár napi 1-2 óra mozgás szükséges ahhoz, hogy megfelelően karbantartsuk a vércukorszintet, ez senki kedvét ne vegye el. Aktuális fizikai állapotunkból kiindulva kezdjünk hozzá a rendszeres mozgáshoz, és fokozatosan emeljük a mozgással töltött idő mennyiségét vagy a gyakorlatok nehézségét.
  • A szénhidrátok és cukrok kerülendők! Az utóbbi ötven évben egyre többen követték azt hagyományos orvosi, illetve táplálkozástudományi nézetet, miszerint a komplex szénhidrátokra épülő, alacsony zsírtartalmú étrend a legegészségesebb. Ehelyett az igencsak vitatható elképzelés helyett célszerű azokat az élelmiszereket elhagyni, amelyekre a szervezetünk inzulintermeléssel reagál. Vagyis kerülendő a gabona- és cukorfélék minden fajtája: a kenyér- és tésztafélék, a gabonakészítmények, még a teljes értékű organikus gabonafajták is, továbbá a rizs, a krumpli és a kukorica. Amíg a vércukorszint be nem áll, addig érdemes kiiktatni az étrendünkből a gyümölcsöket is.
  • Étkezzünk a táplálkozási típusunk szerint. Mindannyian egy meghatározott táplálkozási típusba tartozunk, érdemes ennek megfelelően étkezni, hogy a szervezetünk a számára szükséges arányokban kapja a fehérjét, a szénhidrátokat és zsírokat.
  • Az inzulinszint mérése éhgyomorra. Minél magasabb az étkezés előtt mért vércukorszint, annál gyengébb az inzulinreceptorok érzékenysége. Ideális a 2-4 közötti érték.
  • A D-vitamin-szint optimalizálása. Érdekes módon a megfelelő D-vitamin-szint beállítása nemcsak a 2-es típusú diabéteszre van jó hatással, hanem valószínűleg nagyban csökkenti az 1-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét is. Várandós nők számára is hasznos a D-vitaminszint egyensúlya, mert ezáltal megelőzhetők a születendő gyermeknél kialakuló autoimmun betegségek és az autizmus. Ugyanezen okból fontos, hogy életük első néhány évében a gyermekek is hozzájussanak a megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz.

Ideális esetben ezt ésszerű mértékű napozással érhetjük el, amit érdemes egész évben folyamatosan beiktatni a napirendbe. A szervezetünk biztonságos napozás segítségével 20 000 egységnyi D-vitamint képes előállítani.

Ezek hiányában azonban érdemes D3-vitaminkészítményt szedni, de ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy laboratóriumi körülmények között, rendszeresen ellenőriztessük a D-vitamin-szintet, nehogy túl magasra szökjön. A 60-80 ng/ml-es érték éppen elég ahhoz, hogy a vércukorszintet megfelelően szabályozza.

(A szerkesztő megjegyzése: dr. Mercola elismert orvos, tanácsait érdemes megfogadni. Arra azonban felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy orvossal való megbeszélés nélkül ne hagyják abba gyógyszerük szedését.)

(Forrás: Mercola.com, Is Insulin Condemning You a Premature Death?, angolból fordította: Kolontár Elvira)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com