Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Egész-ség

Oltóanyag: az EU-ban nem, nálunk igen?

„Nem adok be teljes vírus vakcinát!”

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: „6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!”

2/1. oldal

A válasz:
A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát. Kérem, nézzen be a www.natursziget.com lapra, ahol a kételyeimnek is hangot adtam már, bár eddig választ nem kaptam. Dr. Sebő Zsuzsanna

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

  • Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
  • Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...
  • Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
  • Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
  • Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#4 feri23 2009-11-27 18:29:12
 
Az orvosi szakmában érdemes naprakész lenni, ha valamiben akárcsak véleményt nyilvánítunk.... ha nem akkor inkább foglalkozzon csak a homeopátiával....ott nem okozhat nagy kárt hatalmas tudatlanságával....

Kolléga
#3 feri23 2009-11-27 18:24:45
 
Tisztelt Dr. Sebő Zsuzsanna
Véleményem szerint a sokak által emlegetett hisztéria pont az olyan szkeptikus, információ-hiányban szenvedő ORVOSOK által alakult ki az országban, mint Őn. Ajánlom a WHO illetve az ide kapcsolódó szervek honlapját. Ha szeretné akkor csatolom a megfelelő oldalak címeit és talán rájön, hogy nem kellene hirdetni a butaságot az emberek fejébe!
#2 wilcsi 2009-11-05 22:48:47
 
Kedves Dr Sebő Zsuzsanna!
Ausztria Ön szerint Afrikában van?
Az ott használatos vakcina (Celvapan) szintén inaktivált influenzavírust tartalmaz.
Hát ennyit arról, amit Ön a máspodik pontban ír, miért ellenzi az oltást...
#1 Kishalmi Árpádné 2009-09-30 09:48:12
 
Köszönöm az információt, de egy kérdésem is van. 93 éves édesanyámnak Ön javasolja ezt az új vakcinát? Én úgy gondoltam, hogy csak az éveken keresztül kapott másik oltást kérem, amiről már tudom, hogy nem okozott neki problémát. Válaszát előre is köszönöm. Egy édesanyjáért aggódó "gyerek".

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com