Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Az ékszerek nem csak szépek!

Gyógyító drágakövek

Mivel szerezhetünk örömet a nőknek? Helyes a válasz: egy új ékszerrel! Ha magunknak vagy párunknak természetes kővel díszített ajándékot választunk, jusson eszünkbe, hogy ezzel nem csak ékszert adunk, mert a jól megválasztott kő hosszú időre amuletté és „gyógyítóvá” válhat.

3/2. oldal

Világoskék türkiz (kallait)
Egyike a legerősebb természetes köveknek. Ez a kő érzi legjobban a „gazdáját”: ha a türkizből készült ékszer elhalványul, az kezdődő betegségre figyelmeztethet. A kis türkiz kövecske – ősi hit szerint – visszaállíthatja a látást, megszüntetheti az álmatlanságot, javíthat a fejfájáson. Ahhoz, hogy a türkiz visszanyerje eredeti színét, elegendő, ha a család bármely egészséges tagja viseli egy ideig.

Hematit
Régóta tartják a vér kövének. Gyorsan megállítja a vérzést, begyógyítja a sebet. Ez a kő regenerálja az összes olyan szervet, amelyekben a vér sejtjei képződnek és őrződnek: a májat, a lépet, a gerincvelőt. Ugyanakkor, mielőtt felvennénk a hematitot, ügyeljünk arra, hogy ez a kő megemeli a vérnyomást, tehát hipertóniában szenvedőnek nem célszerű viselnie.

Gránátok
Az anyaság kövei. Ezek biztosítják a nők számára a könnyű terhességet és a szerencsés szülést. A sárga és barna színű kövek a bőrbetegségek (allergiák) ellen hasznosak.

Dolomitok
A gyenge csontrendszerű embereknek, az oszteoporózisban szenvedőknek, csontsérülésekkel, csonttörésekkel bajlódóknak dolomittal díszített ékszereket célszerű viselniük. Ez a kő az ionizált állapotban tartalmaz kalciumot, amely hasznosul az emberi szervezetben. A kalcium ionizált formája az, amely optimalizálja a savas-lúgos egyensúlyt, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és csökkenti a vesekövek kialakulását.

Igazgyöngy
Az igazgyöngyből készült gyöngysor kitűnően csökkenti a vérnyomást, ezért mindenkinek ajánlott, aki hipertóniában szenved. Ezzel a céllal nem csak igazgyöngyből készült ékszert lehet hordani, hanem gyógyszerként is lehet használni az „igazgyöngyvizet”. Ehhez egyszerűen tegyük a gyöngyöket éjszakára tiszta vízbe, és ezt a vizet igyuk meg másnap. A „gyöngyös” víz gyulladásellenes, baktérium- és vírusellenes hatású, segít az íny vérzésekor, gyógyítja a pattanásokat.

Smaragdok
Az ókor óta szemgyógyítónak számítanak. Zöld színük nyugtatja az idegrendszert és megszünteti a szem fáradtságát. A smaragd ékszerek emellett segítenek a húgyhólyag és a húgyvezetékek gyulladása és fertőzése esetében is.

Macskaszem (vagy tigrisszem)
Igen erős gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, annak köszönhetően, hogy képes életre kelteni a szervezetben az alvó tartalékokat, aktivizálni a sejtszintű metabolizmust. A kő segít a bronchiális asztma, az anémia, a reuma, a torok megbetegedései (laringitis, tracheitis, bronchitis) esetében.

Malachit
Eltünteti az energetikai blokkokat és megnyitja az energetikai csatornákat. A legerősebbek a világos árnyalatú kövek. Malachitot hosszú láncon kell viselni, úgy, hogy a napfonat (plexus solaris) szintjén legyen. Ebben az esetben a malachit képes a negatív energiák elnyelésére és védelmet hoz létre a szervezet számára. Ezenkívül ez a kő jótékonyan hat a hormonrendszerre, valamint a hasnyálmirigyre, a pajzsmirigyre, a hipofízisre (agyalapi mirigy), az epifízisre (tobozmirigy).

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com