Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 28. (csü) – Gedeon,Johanna,Hanna
Egész-ség

Dr. Molnár Mariann:

Az influenza homeopátiás kezelése

A heveny influenzaszerű vírusbetegségek gyakoriak, heves tünetekkel járnak. Gyakori a szövődmények (hörghurut, tüdőgyulladás) kialakulása, és a lábadozás időszaka is nagyon hosszú lehet. Homeopátiás gyógyszerek adásával a betegség lefolyása gyorsítható, tünetei enyhíthetők.

2/2. oldal

Oscillococcinum – a néma kacsa májából és szívéből készülő gyógyszer
Nagyfokú levertség, gyengeség, hirtelen felszökő magas láz esetén adjuk, 4-6 óránkét. Összesen 4-6 adag bevétele ajánlható.

Rhus toxicodendron – mérges szömörce
Főleg az inakban, izmokban jelentkező nyugtalanság, tépő, hasogató fájdalmak jellemzik. A lázat gyakran kíséri ajakherpesz, néha csalánkiütés. A beteg sok esetben keserű ízt érez a szájában, a nyelve kissé lepedékes, a hegyén határozott, háromszög alakú, lepedéktől mentes piros folttal. A nyirokcsomók megduzzadnak. Száraz, kínzó köhögés jelentkezik, amelyet a szegycsont mögötti csiklandó irritáció provokál. A beteg nagyon fázós. Állapotán a hideg, a huzat és nedvesség sokat ront. Nyugalomban és a mozgás kezdetekor, valamint éjfél után fájdalmai fokozódnak. A folyamatos mozgás (nyüzsgés), dörzsölgetés és a száraz meleg enyhíti a tüneteket.

Sulphur iodatum – kén és jód vegyülete
Akkor gondoljunk rá, ha a vírusbetegséghez nagyon gyorsan görcsös köhögés, gennyes szövődmény (a torokban, orrban) és ájulásszerű gyengeség társul.

Vincetoxicum – vadpaprika
Hirtelen felszökő magas láz, gyengeség esetén adjuk. Jellemző, hogy a fej és a végtagok is fájnak, a szem fényre érzékeny. Vizes nátha, erőteljes, inkább száraz köhögés léphet fel.

A komplex készítmények közül javasolható a Gripp-Heel tabletta, amely kifejezetten az influenzaszerű, grippés betegségek kezelésére készült. Hatóanyagai: alacsony potenciájú Aconitum, Lachesis, Bryonia, Eupatorium és Phosphorus.

A lázas, hurutos betegségek homeopátiás kezeléséről emellett olvashatnak még ide kattintva a Natúrsziget következő cikkében.

A lábadozás időszakának legfontosabb gyógyszerei
(D12, C30-as potenciában adagoljuk)

China – kínafa kérge
Az influenza alatt a beteg sokat izzadt, esetleg hasmenése volt, hányt, keveset ivott, tehát jelentős folyadékhiány alakult ki, nagyfokú súlyvesztés jött létre. Nagyon gyenge, szeme árkolt, hasa puffadt, ideges, minden ingerre (zajok, fények, hangok) túlérzékenyen reagál, végtagjai erőtlenek, ólomsúlyúak.

Chininum arsenicosum – kinin-arzenit
Akkor javasolt, ha a vírusfertőzés erős hasmenéssel, esetleg hányással járt, a beteg nagyon gyenge, fázós, és aggódik a felépülése miatt.

Chininum sulphuricum – kinin-szulfát
Segít, ha betegség erős izzadással, esetleg bőrkiütéssel is járt. A lábadozás idején a gyengeség mellett haspuffadás, fejfájás, izgatottság, ingerlékenység, álmatlanság lép fel. Az étvágy nagyon megnőhet, a beteg elsősorban édességeket kíván.

Kálium phosphoricum – kálium-dihidrogénfoszfát
A beteg gyenge, testileg, lelkileg kimerült, nagyon fáradékony. Feje, szeme fáj, szeme erőteljesen könnyezik, zúg a füle, esetleg gyakran szédül, fázik, a végtagjai hidegek.

Dr. Molnár Mariann
Magyar Homeopata Egyesület

További információk a Homeopátiás szerkeresőnkben.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com