Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Dr. Gergely Ákos cikksorozata (3.)

Testre szabott terápia a homeopátiában

Rosszul rögzült mintákról és azok magatartásunkra gyakorolt hatásairól szólt a sorozat előző része. Arról, hogy félelmeink, szorongásaink képesek testi tüneteket produkálni, amelyeket azután igen nehéz gyógyítani anélkül, hogy megkeresnénk a kiváltó okot. Hogyan sikerülhet ez?

2/2. oldal

A homeopátiás szerválasztás

Azért, hogy a homeopátiás szert a magam és a páciens számára is meggyőzően és precízen válasszam ki, előszeretettel alkalmazom az EAV (elektroakupunktúra dr. Voll szerint) módszert, mert:

  • a szervezet adaptációs, önszabályzó képességéről informál
  • a beteg állapotának változását mutatja, esetkövetésre kiváló
  • megkönnyíti a megfelelő homeopátiás szer kiválasztását
  • segíti a szintetizálva gondolkodást, korai diagnózist tesz lehetővé
  • kapcsolatépítő azokkal a még materiálisan gondolkodó, a hagyományos orvoslás béklyóiból szabaduló betegekkel, akik igénylik a műszeres (tudományos alapokon nyugvó) diagnózist.

A gyógyítás a betegtől függ

A fő cél az, hogy mindenkinek adjuk azt, ami neki való, alkalmazzuk a testre szabott terápiát. A rendelőben általában háromféle típusú beteggel találkozom.

Az első típus: az ő állapotának oka a véletlen, esetleg hanyagsága vagy mások tehetnek róla (szülők, iskolafogászat, stressz stb.). Eljött, hogy őt akkor most gyógyítsák meg. Nincs felelősségtudata vagy ez korlátozott (szájhigiénia fenntartására), materiális gondolkodású, nehéz vele együtt dolgozni. Lényegében a hagyományos akadémikus kezelésre van szüksége, esetleges tüneti kezelésekre homeopátiás tüneti szerekkel, lézerakupunktúra kiegészítéssel. A gyógyító iránt bizalma tartós, nem változtat könnyen, ha megfelelően törődnek vele.

A második típus: ő már felfogja a holisztikus elveket, részben képes is ezek szerint élni, gondolkodni. Igényli az olyan ellátást, ahol tekintettel vannak az ő teljes személyiségére, lelkére. Érzékeny típus. Együttműködő, de korlátozza őt egy téveszme, amely szerint ha ő elhatárolódik a világtól és mindenben a biót, a természetest, az ezoterikust választja, akkor megváltja magát és mentesül a felelősség alól, a betegségek gyorsan elmúlnak, makkegészséges lesz. Jól alkalmazható nála a holisztikus gyógymód, de ő is kívülről várja még a segítséget. Szemléletmód-váltásra szorul. Bizalma ingatag, felszínes, könnyen változtat, csak neki ne kelljen változni.

A harmadik típus: ő az, aki felismerte saját felelősségét az egészségének fenntartásában, a betegségeinek megoldásában, a sorsának alakításában. Őt remekül lehet segíteni, csodás gyógyulásokra képes. Tudatossága miatt a holisztikus gyógyítás teljes spektrumát lehet alkalmazni nála. Bizalma feltétlen, nem változtat gyógyítót, ő változik.

Befejezésül: a fejlődésben, az önfejlesztésben, a tudatosulásban, az egészségünk megőrzésében is a hozzánk fordulók előtt kell járnunk egy lépéssel, hogy személyes példamutatásunkkal mintaként tudjunk felkínálni betegeinknek egy rezonanciaalapot, amelyre ráhangolódva a páciens könnyebben érti meg az életében zajló változáskényszert, a betegséget.

Dr. Gergely Ákos
holisztikus fogorvos
www.gergelydr.hu
biofogaszat@gmail.com

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com