Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Kolontár Elvira:

Gerson-terápia a rák ellen

Tudósítónktól. Sokan hallottak már a főként a rákbetegségek gyógyításában forradalmi újításnak számító Gerson-terápiáról, amely a magyar származású Beata Bishopnak és munkatársainak köszönhetően nálunk is elérhető. Igaz, még kevesen mondhatják magukat gyógyult „gersonosnak”.

4/1. oldal

Gerson TerápiaMeglehetősen elterjedt az a vélekedés, hogy a terápia drága, nehezen kivitelezhető, nagyon munkaigényes, szigorú és monoton, sokan talán ezért is választják inkább a hagyományos onkológiai kezeléseket.

Tévhiteket és tényeket ismerhetünk meg a holisztikus szemléleten és az egyéni felelősségen nyugvó Gerson-módszerről, amelynek minden részletre kiterjedő, átfogó kézikönyve már magyarul is olvasható.

A betegségek elsődleges forrása: mérgezett környezet és táplálkozás

Az Egészségforrás Alapítvány gondozásában 2009. májusában Charlotte Gerson és Beata Bishop tollából megjelent a Gerson-terápia. A rák és egyéb krónikus betegségek gyógyítása című kötet tulajdonképpen a módszer kézikönyve, teljes körű útmutató a dr. Max Gerson (1881-1959) által kifejlesztett gyógymód elméletéhez és gyakorlatához.

A módszer azon a tényen alapul, hogy világunk egyre súlyosabb egészségügyi válságát elsősorban a tápérték nélküli, természetellenes, mérgező táplálkozás, tágabb értelemben az egyre inkább elszennyezett környezetünk okozza. A terápia lényege a hiányállapotok megszüntetése egy tápanyagokban gazdag, friss és párolt zöldségekből, gyümölcsökből, levekből és gabonákból álló tiszta bioétrend révén, illetve ezzel párhuzamosan a szervezet átfogó megtisztítása a felhalmozódott méreganyagoktól.

Dr. Gerson orvosi kutatásai és személyes megfigyelései révén jutott arra a megállapításra, hogy az emberi szervezet betegségei szinte kivétel nélkül anyagcsere-zavarra vezethetők vissza, amelyet két alapvető probléma, a hiányállapotok és a toxicitás (mérgezettség) okoz. Gerson felfedezte, hogy a rákos sejtek valójában az egészséges sejtek rovására, élősködve elszívják a tápanyagot az életerős sejtektől. Az 1940-es években, amikor Gerson már az Egyesült Államokban gyógyított rendkívüli sikerrel, a rák előfordulási aránya 1:16-hoz volt. Ma ez az arány1:2-höz – azóta az emberi tevékenység hatványozott mértékben károsította a természetet, benne saját életkörülményeinket, légkörünket, táplálékainkat, ivóvizünket.

Beata Bishop útja

Joggal vetődik fel az a kérdés, mégis hogyan lehet ilyen körülmények között egészségesnek maradni és súlyos betegségekből felgyógyulni, ahogy azt a Gerson-terápia követői állítják?

A módszert hazánkban meghonosító Beata Bishop, ismert írónő és pszichoterapeuta az egyik élő példa a módszer hatékonyságára. A Gerson-terápia természetes és holisztikus gyógyító eljárás, amely helyreállítja a sejtek anyagcseréjét, a máj méregtelenítő funkcióját és az immunrendszer működését. „Gyakori tévhit, hogy a Gerson-terápia csupán egy rák elleni terápia – mondta el Beata Bishop a könyv bemutatóján. – Valójában egy általános, a szervezet egészére kiterjedő, a megromlott öngyógyító képességet regeneráló életmód, amely kitűnő eredménnyel alkalmazható más krónikus betegségek: ízületi gyulladás, szív-és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, tbc, autoimmun betegségek gyógyításában is, azaz számos olyan esetben, amelyben a hagyományos orvoslás csak tüneti kezelést gyakorol.”

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com