Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Egész-ség

Veszélyes disznóságok...

Sertésinfluenza: hogyan védekezzünk?

Cikkünkben áttekintjük a sertésinfluenza-pánik hátterét. Szólunk az új vírus felbukkanásának hátterében meghúzódó, lehetséges okokról, a betegség tüneteiről és arról, érdemes-e gyógyszert vagy oltást alkalmazni. Ismertetjük a védekezés természetes módszereit is.

5/2. oldal

Ez a vizsgálat jelenleg csak olyan személyeknél indokolt, akik sertésinfluenzával fertőzött betegekkel kerültek kapcsolatba, vagy olyan területen tartózkodtak, ahol az influenza járványos méreteket öltött. A szokásos influenzatünetek nem feltétlenül származnak sertésinfluenzától!

A már idézett Williams doktor hangsúlyozza: bármilyen fertőző betegségről legyen is szó, a járvány terjedésének megakadályozására nincs hatékonyabb eszköz, mint az elkülönítés. Vagyis érdemes kerülni a nyilvános helyeket. Felesleges megrohanni az üzleteket és otthon úgy bespájzolni, mint ha a harmadik világháború kitörése fenyegetne, néhány hétre, legfeljebb 3 hónapra elegendő, korlátozott készleteket azonban élelmiszerből, vízből és a legfontosabb gyógyszerekből érdemes tartalékolni. Hozzáteszi: itt is igaz lehet a bölcsesség: várd a legjobbat, de készülj a legrosszabbra.

Egyszerűen mosson kezet!

Egy másik amerikai orvos, dr. Jay N. Gordon sokatmondó címet adott írásának: „Egyszerűen mosson kezet!” Ebből is kiderül, hogy az amerikai orvos nem lát okot nagyobb aggodalomra. Kifejti, hogy az influenzavírusok, különösen azok, amelyek nemrég bukkantak fel, veszélyesebbnek tűnnek, mint amilyenek valójában. Az amerikai hivatalos szervek és a média 50-50%-os esélyt ad arra, hogy bárki megfertőződjön. Ezzel azt sugallják, hogy sok influenzás beteg végül a kórházban fog kikötni, és meghalhat. Valójában azonban a tényleges veszély kicsi, írja az amerikai orvos, és hozzáteszi: nem nagy az esély arra, hogy ön megkapja ezt a betegséget, és még kisebb az esélye annak, hogy önnél vagy valamelyik családtagjánál ez komoly következményekkel járjon. Ha az újságszerkesztőket nem a szenzációhajhászás vezetné, akkor a sertésinfluenzával kapcsolatos hírek nem a címlapra, legfeljebb a 20. oldalra kerülnének – írja az amerikai orvos.

Dr. Gordon szerint a sertésinfluenza gyakorlatilag nem jelent veszélyt, és kétségtelen az is, hogy több tízezer ártalmatlan, diagnosztizálatlan eset létezik a világon. (A legfrissebb hírek szerint az eddigi áldozatok közül csak 8 embernél igazolták, hogy halálukat az új vírus okozta! – a szerk.) Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a média, a kormányhivatalok és a gyógyszergyártók eltúlozzák a történtek tényleges súlyát. Jelenleg egyetlen gyógyszert, a Tamiflut ajánlják a sertésinfluenza ellen, miközben ebben a konkrét esetben a hatását még nem igazolták. Egy dolog viszont biztos: az emberek megrohanták a gyógyszertárakat, hogy Tamiflut vásároljanak.

Malária: napi 3 ezer halott

A Natúrszigeten már többször idézett amerikai orvos szakíró, dr. Mercola felhívja a figyelmet: miközben a szakértők még azon is vitatkoznak, mennyire súlyos az új vírustörzs által okozott veszély, még az eddigi megbetegedésekről sincsenek megbízható adatok. Azt sem lehet tudni, hogy az új vírus mutálódik-e, vagyis bizonytalan, hogy a későbbiekben nagyobb vagy kisebb fenyegetést jelent-e számunkra.

Mercola doktor ugyancsak emlékeztet a sertésinfluenza már említett, 1976-os megjelenésére. Tudjuk, hogy az események akkor masszív oltási kampányba torkolltak, sokan megbénultak az oltástól, és 25 ember halálát is igazolták az oltás következtében. Több száz „oltási áldozatnál” kialakult a Guillain-Barré szindróma (gyengeséget, bénulást okozó idegrendszeri betegség – a szerk.), még egészséges huszonévesek is paraplégiások (alsó vagy felső végtagi kétoldali bénulás – a szerk.) lettek. Összegezve: többen haltak meg a sertésinfluenza elleni oltástól, mint magától a sertésinfluenzától!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 dillmann monika 2009-05-07 13:27:18
 
Nagyon tetszik a cikk! Rávilágít az érme másik oldalára! Elszomorító, hogy mindig üzleti érdekek állnak az első helyen, és az emberi élet nem képvisel értéket!
#1 VÁgnes31 2009-05-07 05:44:01
 
Én azt mondom,igenis fújják fel.Ha nem fújnák fel,nem lennének óvintézkedések.Sokkal hamarabb le kellett volna zárni és tesztelni a határokat!!

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com