Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 25. (csü) – Márk,Márkó,Márkus
Egész-ség

Németh Imréné Éva:

Húsvét – növények, egészséges italok

A keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepe a húsvét. Az élet győzedelmeskedik a halál felett, a feltámadásban rejlő mély vágy a megváltás alapgondolatát hordozza. A húsvét évszázadokon át megőrizte tavaszünnep jellegét is, számos népszokás, hagyomány kapcsolódik hozzá.

2/2. oldal

A majonézzel készített hidegtálak egyik remeke almából, medve- és metélőhagymából, újhagymából készül. Sült húsok mellé is adhatjuk, de önálló ételként is megállja a helyét, emellett vitamindús és ízletes.

Italfinomságok

<a href=Citromfű" title="Citromfű" width="200" height="150" />Italok közül az alábbi, citromfűből (Melissa off.) készített italt reggelre javaslom elfogyasztani. Egy liter vizet forraljunk fel, majd ízesítsük mézzel és kevés citrommal. Ezt a limonádét még melegen öntsük rá egy szál citromfűre, és két-három szál frissen szedett fodormentára (vagy borsmentára). Fedjük le, és legalább 10 percig hagyjuk kioldódni a friss gyógynövények hatóanyagait, illóolajait. Kiváló italt kapunk, amely frissít, áthangolja az idegeket, serkenti az emésztést, és nem utolsósorban finom ízű. Gyermekeknek is adható akár melegen, akár lehűtve.

10 dkg áfonyatermés (bogyóból) megfőzve (leszűrve), szegfűszeggel fűszerezve, kis narancshéj, valamint akácméz hozzáadásával húsvéti kedvenc italaink egyike lehet.

20 dkg összezúzott csipkebogyót (csipkehúst) egy liter korábban felforralt, majd langyosra lehűtött vízben 24 órán át áztatunk. Ezután leszűrjük, házi mézzel ízesítjük, néhány citromkarikával feldíszítjük – és máris fogyaszthatjuk.

Annak, aki rendszeresen fogyaszt kávét, készíthetünk gyömbérrel ízesített változatot. Két karika gyömbért 1 dl vízzel 3-5 percig főzzünk meg, majd édesítsük mézzel. Ezután leszűrjük, és az elkészült kávéhoz öntjük, a tetejét tejszínhabbal díszítjük. A gyömbér (Zingiber officinalis) erősíti a gyenge gyomrot, javítja az étvágyat, elősegíti az emésztést, jó szolgálatot tesz a teltségérzéskor, főként zsírosabb ételek fogyasztása után.

Minden kedves olvasónak kellemes húsvéti ünnepet, egészséges megújulásra és lelki megtisztulásra alkalmas napokat kívánok.

Németh Imréné Éva
természetgyógyász, fitoterapeuta
Életmód-tanácsadás
Tel.: (24)-530-570 vagy (20)-974-2394

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com