Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Három új könyv segíti a gyógyulást

Homeopátia: ...és a karaván halad

A legtöbb orvos csak legyint rá, ám az angol királynőnek saját homeopata orvosa van, Londonban homeopátiás kórház működik, a szelíd gyógymód igen elterjedt Franciaországban és Indiában. Nálunk is egyre többen élnek vele. Mostantól 3 új könyv segíti a tájékozódásukat.

2/2. oldal

Az említett sporthomeopátiás kötet egyike annak a háromnak, amely a karácsonyi könyvvásár egészségügyi tárgyú kiadványai között – valódi szenzációt keltve –, egy időben jelent meg, a Springmed Kiadó gondozásában. A másik kettő a Homeopátia és a gyermek, illetve a Homeopátia és a kutya címet viseli. Mindhárom könyv francia szakemberek munkája, magyar kiadásuk a Boiron támogatásával jöhetett létre.

Hatás testre és lélekre

Ha hiánypótlónak minősítjük ezeket a vékonyka, ám annál tartalmasabb könyveket, azzal keveset mondtunk. Hiszen önálló kötetbe foglalva, ilyen vonzó szerkezetben, a legfontosabb szerek leírásával (Materia medica) együtt eddig soha nem jelent meg magyarul olyan ismeretanyag, amely segítette volna az eligazodást, a helyes szerválasztást akár a gyermekorvosok, akár a szülők számára. Igaz ez az állítás a sporthomeopátiás könyv esetében is. Ami pedig az állatok kezelését illeti, magyar nyelven több mint 150 éve jelent meg az egyetlen homeopátiás állatorvosi könyv. Kifejezetten a kutyák homeopátiás kezelésére vonatkozó szakmai tanácsokat tartalmazó könyv pedig hazánkban ez ideig nem látott napvilágot.

Ami a gyermekeket illeti, külön öröm minden szülő és a hivatását szerető gyermekorvos számára, hogy számos betegség esetén mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymódhoz folyamodhat. Mint dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos, a gyermekhomeopátiás könyv szaklektora kiemelte: „Homeopátiás szemlélettel nézve az egészséget, mindig a testi és lelki egységben kialakuló egészségre gondolunk, s örömmel tölt el, hogy a homeopátiás gyógyszerek személyre szabottan, a testre és a lélekre egyaránt hatnak.” Ugyan melyik más gyógymód kínál hasonló, komplex lehetőséget?

Homeopátia és a kutyaHa már a komplex lehetőségeknél tartunk: dr. Mátray Árpád, a kutyahomeopátiás könyv szaklektora tréfálkozva említette a három könyv sajtóbemutatóján, hogy egy-egy kutya tünetei, gyógyítása kapcsán nemegyszer legszívesebben a gazdát küldené orvoshoz, netán neki rendelne homeopátiás szert – de hát ezt állatorvosként aligha teheti meg... Való igaz, hogy négylábú barátaink gyakran „leképezik” gazdájuk testi-lelki állapotát, szinte együtt sírnak vagy nevetnek vele. És milyen remek esélyt kínál ilyenkor is a gyógyításra a homeopátia!

Végül hadd említsük meg a három könyv magyar kiadásának egyéb erényeit is. Ezek között első helyen emelendő ki a logikus, áttekinthető felépítés, a címszavak abc-sorrendbe szedése. Bár ez a francia eredetiben is hasonló elvet követett, a magyar változatnak kimondottan javára vált, hogy itt a kereshető tünetek, panaszok és betegségek szerkezetileg elkülönülnek a homeopátiás szerek – szintúgy abc-sorrendbe szedett – ismertetésétől. Ugyancsak segíti az eligazodást, hogy az egyes címszavak között számos hasznos egymásra utalás szerepel, valamint pillanatok alatt kiderül, hogy egy-egy, a francia szerzők által ajánlott szer megvásárolható-e a magyar patikákban, vagy esetleg (ritkábban) külföldről kell megrendelni. Azt pedig, hogy az egységesen 1480 Ft-ba kerülő könyvek ára mennyire vonzó, nem szükséges külön bizonygatni.

A magyar nyelvű homeopátiás irodalom újabb értékes darabjainak valóban ott a helyük a szelíd gyógymód híveinek könyvespolcán.

(Cogito)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com