Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Weixl-Várhegyi László cikke (1.)

Mobiltelefon – ennyire veszélyes?

Agyunk működését vizsgálva megdöbbentő megállapítást tettek amerikai kutatók: az agyhullámok a térbe „kisugárzódnak”, és a rádióhullámokhoz hasonló működést mutatnak. Az agyból jövő hullámok hossza különböző, mintegy skálát képeznek, de hosszuk elhatárolható egymástól.

2/2. oldal

Különösen veszélyeztetettek az ilyen lakásban lévő gyermekek, különösen a kisgyermekek. Sajnos a kényelem és a buta divat hatására sokan „korszerűsítették” így a vonalas telefonjukat, de nem számoltak vele, hogy ezzel folyamatosan elektromágneses frekvenciákkal ártanak – nem csak maguknak, hanem a környezetüknek is. Ugyanilyen károsító hatásokkal kell számolni a vezeték nélküli számítógépek (PC, monitor, nyomtató, egér stb.) esetében is.

Autóban sokszoros a veszély

Varga professzor megállapította azt is, hogy a gépkocsiban való mobilozás esetében egyidejűleg több ártó hatás is jelentkezik, még akkor is, ha a gépkocsi álló helyzetében telefonálunk. A fém karosszéria (kivéve a Trabantokat és az egyéb műanyag felépítményű autókat) mint egy Faraday-kalitka próbálja árnyékolni a jeleket. A mobiltelefon érzékeli, hogy nem távozik a jel a gépkocsiból, ezért újabb és újabb adóteljesítmény növeléssel „eléri” (az ablaküveg és a karosszéria réseknek köszönhetően) az adótornyot, és lehetővé teszi a beszélgetést. Ilyenkor, különösen mozgó gépkocsiban, több ezerszeresére is növekedhet a mobiltelefon adóteljesítménye. Ez már akkor is veszélyes a közlekedés biztonságára, ha nem maga a vezető telefonál, hanem az utasa, mivel ekkora adóteljesítmény már veszélyezteti a gépjárművezető biztonságos vezetőképességét, illetve a biztonságos vezetésre való alkalmasságát.

A gépjárműben (kamionban is) való mobiltelefon használatát csak azért tiltják, mert a kézben tartott mobiltelefon és maga a telefonálás is elvonja a figyelmet a biztonságos vezetéstől. Sajnos, ha nem a vezető használja a mobilját, hanem az utas, az is ugyanolyan veszélyes a közlekedés biztonságára, mert a mobilsugárzás frekvenciája és erőssége mindenkinek árt, aki a gépjárműben tartózkodik.

Különösen veszélyeztetettek a gépjárműben utazó kisgyermekek, a terhes kismamák, de még a fejlődésben lévő kamaszok is. Rendőrségi baleseti statisztika sajnos csak arról van, hogy mennyi és milyen fokú baleseteket idézett elő, ha a gépjárművezető menet közben mobiltelefonon beszélgetett valakivel (nemcsak a hívás veszélyes, hanem a vétel is). Arról viszont nincs statisztikájuk, hogy ha a vezetőn kívül más folytatott mobiltelefonálást a gépjárműben, abból mennyi és milyen kimenetelű balesetek következtek be.

A gyártók felelőssége

Nem véletlen, hogy a repülőgépeken ki kell kapcsolni a mobiltelefont. Ha a repülőgép „agyának”, a fedélzeti komputernek árt a mobilsugárzás, akkor miért hiszi azt a balga ember, hogy az ő, vagy főleg a gyermeke agyának nem árt, amikor pedig jóval közelebb van hozzá, mint a repülőgép komputeréhez, továbbá az emberi agyhoz képest egy fedélzeti komputer csupán egy „bunkósbot”! Ha a „bunkósbot”-nak árt a mobil, akár 30 méterről is (a repülőgépen hátul ülők sem kapcsolhatják be a mobiljukat!), akkor tényleg nem értem, hogy miért nem gondolkodnak el azon az emberek, hogy az ő EEG-jüket, EKG-jüket, bioáramaikat, bioinformációikat stb. nem zavarhatja meg egy ilyen nagyfrekvenciás sugárzás. Miért hallgatnak a mobiltelefont gyártó mamutcégek a maroktelefonok egészségkárosító hatásairól? Ha valaki felveti nekik a kérdést, máris kész a válasz: „Nincs még egyértelműen bebizonyítva az ártó hatás!”

A gyártók pedig tudnak a súlyos egészségkárosító hatásokról, sőt azt is tudják, hogy bizonyos szerkezetekkel (EMF-harmonizáló) 5% alá lehet csökkenteni ezt a hatást, mégsem építik be gyárilag ezeket az eszközöket minden maroktelefonba, holott nincs nagy helyigényük. (Magyarországon például több maroktelefon van forgalomban, mint amennyi az ország lélekszáma!)


Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus,
fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és -terapeuta, természetgyógyász,
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.
Tel/fax:06-27-350-204
weixl.varhegyi.laszlo@gmail.com
Tanácsadás

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com