Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

Hol van a gyulladás?
Gyerekeknek is: Szomatoinfra

Itt az allergiás megbetegedések időszaka. Korunk civilizációs népbetegségének előfordulása az egész világon emelkedő tendenciát mutat. Az allergiás betegségek kutatása során bebizonyosodott, hogy nem csak az utóbbi évtizedekben meglévő kórformáról van szó.

Tudta-e, hogy az első ismert allergiás beteg az egyiptomi memphiszi Menesz király volt i. e. 3300-2640 között?

Az allergia az immunitás (védekezés) egyik formája, amelynek során a szervezet természetes védekező mechanizmusa célt téveszt, és ahelyett, hogy védelmet nyújtana, betegséget okoz.
Allergia tehát az immunrendszer kisiklása, amikor ártalmatlan fehérjére ellenanyag-termeléssel és a behatolásnál heves helyi reakcióval válaszol a szervezet. Az allergia lehet veleszületett vagy szerzett. A szerzett allergiára való hajlam részben örökletes, részben anyagcsere-változás következménye (pl. epekő, gyulladás vagy hormonzavar).

Bármely életkorban megjelenhetnek az első tünetek. A megbetegedés felszínre kerülése függ a szervezet immunállapotától és környezetünknek (a levegő szennyezettségének) változásaitól.

Míg az immunrendszer feladata, hogy a szervezetbe került káros anyagokat megsemmisítse, hatástalanná tegye és ezzel gyógyulást eredményezzen, addig az allergiás egyénben ugyanezek a védekezések különböző betegségeket indítanak el.

Lehetséges allergének

A lehetséges allergének száma végtelen, de a legfontosabbak a következők:

  • atkák
  • virágporok
  • penészgombák
  • állati szőr, toll
  • rovarok
  • ipari vegyszerek
  • gyógyszerek
  • élelmiszerek
  • hő és hideg
  • UV sugárzás

A leggyakrabban előforduló allergiás megbetegedés a szénanátha, mely allergiás, szezonális nátha. Tüneteire a vízszerű orrfolyás, orrdugulás, tüsszögési rohamok, orrviszketés jellemző, mely hetekig, hónapokig eltarthat.

Miért köhög a gyerek?

A füll-orr-gégészeti szakrendelésen igen gyakran felmerülő kérdése a szülőknek, vajon miért köhög a gyerek? Az elhúzódó köhögések számtalan oka közül az egyik, említést érdemlő az orrmelléküreg-gyulladás. A hosszan tartó náthák, köhögések fenntartásában az orrnyálkahártya és az orrmelléküregek gyulladásának jelentős szerepe van.

A csecsemőkortól a kisiskolás korig a betegségek leggyakrabban a felső légutakat érintik. Vannak a légúti rendszerünknek olyan területei – arcüreg, homloküreg –, amelyek a rutin orvosi megtekintés számára nehezen hozzáférhetők. A gyermekgyógyászok jól tudják, hogy a hagyományos, rutin képalkotó vizsgálatok (pl. röntgenfelvétel) segítségére a fenti régiókban, bizonyos életkor alatt, nem számíthatnak.

Szomatoinfra: vizsgálat közben a szervezetet nem éri semmilyen káros hatás

A szakma szabályai szerint ezen vizsgálatok elvégzése 7 éves kor alatt nem indokolt, de ilyenkor a szomatoinfra technika javasolható. A szomatoinfra készülékkel megszületett az egyedülálló lehetőség: az emberi test által kibocsátott infravörös sugárzás láthatóvá vált, a felvételen megmutatható a szervezetben fennálló rendellenesség.

Az eljárás nagy előnye, hogy vizsgálat közben a szervezetet nem éri semmilyen káros hatás. (Ami nem mondható el a röntgenről, sőt újabban az ultrahangos vizsgálatokat sem javasolják túl gyakran végeztetni.)

A szomatoinfra vizsgálat életkortól függetlenül végezhető, ártalmatlan, nem okoz fájdalmat, és segítségével a bőr közeli gyulladásos folyamatok gyorsan lokalizálhatók.

A teljes szomatoinfra vizsgálat ideje mindössze 35-40 perc, orvosi konzultációval és leletezéssel együtt. Ebből a gyereknek mindössze 5-10 percet kell csak a gép előtt nyugodtan eltöltenie. Ennyi időt még a türelmetlen, nyüzsgő gyermek is kibír. A szkennelés semmilyen kellemetlenséggel nem jár, a vizsgált személy semmit sem érez.

Minden embernek teljesen egyéni az infrafelvétele, ezért több kép szükséges ahhoz, hogy megalapozott következtetést lehessen levonni. A szomatoinfra jelenleg a klinikai, morfológiai vizsgálatokat megelőző, prediagnosztikai vizsgálat, egy adott ember egészségi-fizikai állapotát mérik fel vele, és ha szükséges, akkor szakorvos, szakszűrővizsgálat felkeresését javasolják.

Hívjon minket, hogy segíthessünk!
Bejelentkezés: hétfőtől péntekig 8-20 óra között a
784-8620-os telefonszámon.
E-mail:
info@infrascreen.hu
Web: www.infrascreen.hu

Infrascreen Kft.
1135 Budapest, Tahi út 53-59.
Tahi Center, 3. emelet, 302.

(x)

Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com