Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Veszélyes oltások (2.)

Higany és autizmus: amerikai beismerés

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya beismerte, hogy a higany autizmust okoz. Az eddig példa nélkül álló beismerés a most 9 éves Hannah Poling autista kislány esete kapcsán került napvilágra. A kislány és szülei kártérítést kapnak, de az összegről még nem döntöttek.

2/2. oldal

Miért nő az autisták száma?

Az USA-ban néhány évvel ezelőtt kivették a thimerosalt a legtöbb gyerekoltás vakcinájából. 2006-ban a hivatalos adatok elemzésével kimutatták, hogy az autizmus aránya növekedett a thimerosal adagok emelkedésével, ám csökkenni kezdett, amint a thimerosalt eltávolították. Ennek ellenére a Time magazin azt írta, hogy az autizmusban megbetegedettek száma továbbra is emelkedést mutat, holott a thimerosalt 2001-ben kivonták az oltóanyagokból.

Miből ered ez az ellentmondás? Valószínűleg abból, hogy 2002-ben az amerikai kormány ajánlani kezdte az influenza elleni védőoltásokat a 2 éves kor alatti gyermekeknek (és a mai napig ajánlja 18 éves korig). Az influenza elleni oltások nagy része pedig még mindig tartalmaz thimerosalt, így sok gyerek továbbra is ki van téve a higany veszélyeinek.

Mindenféleképpen változtatni kellene a gyermekkori oltások rendszerén. „Az is autizmust és ASD-t okozhat, ha a kisgyerekek, akiknek az idegrendszere még nem fejlődött ki teljesen, túl rövid időn belül túl sok oltást kapnak” – mondja dr. Miller. Egy másik szakértői vélemény (dr. Russell Blaylock) szintén megerősíti ezt a tényt: az összetett oltások időben egymáshoz közel történő beadása túlzott mértékben stimulálja az agy védekező rendszerét és a „vele járó károsodás” következtében agysejteket pusztít el.

A másik bűnös: az elektromágneses sugárzás

Az USA-ban 150 gyermekre jut egy autista gyermek. Az érintettek kis részében, talán 1%-ában az autizmus genetikai okokra vezethető vissza, míg a többi esetben valószínűleg mérgező vegyi anyagok, vírusok vagy más környezeti hatás következtében alakult ki a betegség.

A környezeti ártalmak között egyre nagyobb szerepet játszik az elektromágneses sugárzás: a mobiltelefonok, a wifi készülékek és hasonló, vezeték nélküli technológiák sugárártalmai az autizmus kialakulásának katalizátorai lehetnek – áll a Journal of the Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine 2007 novemberében megjelent tanulmányában. Autista és más membránérzékenységi zavart mutató gyerekek 5 éven át tartó vizsgálata után a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy az elektromágneses sugárzás negatívan hat a sejtmembránokra, és lehetővé teszi a nehézfémekkel való mérgeződést, amit kapcsolatba hoznak az autizmussal. Következésképpen az autisták számának növekedése napjainkban egyrészt a higany alapú oltásokra, másrészt a mobiltelefonok és vezeték nélküli készülékek rendkívül gyors elterjedésére vezethető vissza.

(Forrás: U.S. Government Concedes That Mercury Causes Autism, Mercola.com, angolból fordította Mészáros Csilla)

(Vége)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com