KeresőKiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2023. okt. 4. (sze) – Ferenc,Edvin,Zóra
Egész-ség

Prof. Dr. Gere Tibor:

A pikkelysömör kezelése, gyógyítása

Számos gyógyíthatatlannak hitt betegség közül az egyik legfélelmetesebbnek a kellemetlen és esztétikailag is félelmetes bőrbetegséget, a pikkelysömört (psoriasis vulgaris) tartják. Statisztikai adatok szerint az Amerikai Egyesült Államokban a lakosság 4%-a érintett.

3/2. oldal

Az étkezési olajoknak rendkívül nagy súlyuk van a kezelésben, mert a pikkelysömörben szenvedőknek nagyon alacsony a szérum szabad zsírsav szintje. Az ómega-3 zsírsavat tartalmazó olajok között a tökmagolaj, az olívaolaj, a ligetszépeolaj, a tengerihal-olajok és a lenolaj említendő.

A gyógykezelésben számításba vehető növények: a hidrasztisz gyökér (Hidrastis canadensis), a szasszaparilla fajok és a máriatövismag (szilimarin, Silybum marianum).

Speciális diéta

A gyógyulás kulcsfontosságú eleme a céltudatos táplálkozás, az általam is ajánlott speciális diéta. Mindenekelőtt csökkenteni kell a cukor, a hús, az állati zsír, az alkohol fogyasztását. Szigorú vegetárius, gluténmentes étrendet kell kidolgozni és betartani. Garantáltan gluténmentes táplálékok – többek között – a rizs és lisztje, valamint a korpája, a szójaliszt, a kukoricaliszt és a burgonya. Növelni kell a zöld rostos növények, a tengeri halak és a müzlik részesedését a táplálékban.

Fontos, hogy éhgyomorra egy evőkanál lenmagolajat fogyasszon a gyógyulni vágyó, és étkezés előtt egy teáskanál frissen darált lenmagot vegyen magához, mivel ezeknél a betegeknél tipikusan alacsony a vérszérum szabad esszenciális zsírsav szintje. Különösen hasznosak lehetnek a gyógyulási folyamat elősegítésében az ómega-3 zsírsavak. Az ezzel kapcsolatban végzett legtöbb klinikai vizsgálatban halolajat használtak, amely gazdag eikoza-pentaénsavban (EPA) és dokoza-hexaénsavban. A klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy a tápanyagpótlásként adott napi 10-12 g halolaj jelentős javulást eredményezett.

Egy svéd kórházban javulást értek el böjttel és vegetáriánus étrenddel. A javulás valószínűleg annak köszönhető, hogy csökkent a bélben lévő toxinok és poliamidok szintje. Ugyancsak használt a gluténmentes diéta.

Stressz, elsavasodás

A betegség kialakulásában nagy szerepet játszik a stressz. Több páciens beszámolt arról, hogy a betegség kialakulását megelőző hónapban valamilyen speciális stressz érte. Az orvosi szakirodalom leír néhány olyan esetet, amikor csak hipnózis alkalmazásával sikeresen gyógyítottak néhány beteget. A stresszoldásra a relexáció különböző formái (meditáció, tajcsi, jóga, csikung) ajánlhatók, de sikerrel alkalmazható a fülakupunktúrás beavatkozás és megfelelő homeopátiás, illetve spagirikus szerek is.

A pikkelysömör kialakulásában minden bizonnyal fontos szerepet játszik a szervezet hosszú ideje fennálló, többszörös mérgezőanyagokkal való telítettsége, az elsavasodás és a sav-bázis egyensúly megbomlása. A terápiás folyamat kezdetén ezért a legfontosabbnak a szervezet minél tökéletesebb méregtelenítését tartom. A rotációs méregtelenítésre jól bevált komplex homeopatikumok állnak rendelkezésre, és a terápia kiegészíthető fülakupunktúrás kombinációkkal is.

A gyógyító munkát természetesen érdemes egy részletes és minden fontosabb meridiánra kiterjedő általános állapotfelméréssel kezdeni a Voll-féle állapotfelmérő és diagnosztizáló készülékkel. A diagnosztikai eredmény természetesen archiválható, hogy időközönként ellenőrizni lehessen a páciens állapotát, és kontrollméréssel összevetni az aktuális állapottal. Így figyelemmel kísérhető a gyógyulási folyamat progressziója. A legtöbb esetben enterális diszfunkció és hepatomális elváltozás észlelhető. Érdekes módon a R. Voll által felfedezett és leírt dermatomális meridiánon ritkán mérhető biorezonanciás elváltozás.

Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com