Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 20. (szo) – Tivadar,Odett
Egész-ség

Természetes gyógymódok (7.)

Megfázás, influenza

Az ősz sokak számára szinte menetrendszerűen együtt jár a hurutos betegségekkel, elsősorban a megfázással és az influenzával. Pedig nem törvényszerű, hogy így legyen. Segíthet a betegségek elkerülésében immunrendszerünk megerősítése, a megfelelő életmód és táplálkozás.

3/3. oldal

Megfázásnál és influenzánál egyaránt hasznos, mert légzéskönnyítő, nyugtató, baktériumölő és fertőtlenítő hatással jár, ha a szobai párologtatóba 4-4 csepp citrom- és eukaliptusz-, valamint 2 csepp borsmentaolajat teszünk. Gyerekeknek könnyebb álmuk lesz, ha a párna csücskére 1-1 csepp citrom- és eukaliptuszolajat cseppentünk

Vigyázat: 3 éves kor alatt ne alkalmazzunk olyan illóolaj-keveréket, amely kámfort tartalmaz, mert légzésmegállást okozhat!

C-vitamin és más táplálékkiegészítők

A legismertebb és legelterjedtebb segítségnek számít világszerte a C-vitamin, amely nemcsak a megfázás tüneteit mérsékli, hanem a betegség időtartamát is lerövidíti. Az első időszakban a megszokottnál nagyobb adagot is bevehetünk. A napi adagot mindenképpen osszuk el, hiszen vízben oldódó anyagról lévén szó, a bevitt C-vitamin fel nem használt része hamar kiürül a szervezetből.

Javítja az immunrendszer működését az Echinacea (kasvirág), a cink és az A-vitamin, illetve annak elővitaminja, a béta-karotin. Az utóbbi emellett gyorsítja a gyulladt nyálkahártyák gyógyulását.

Láz- és fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre egyaránt alkalmas a fehérfűzfa-kéregből készült kivonat.

Mivel a náthát és az influenzát gyakran kísérik baktérium okozta fertőzések, ezek megelőzésére érdemes fokhagyma tartalmú, antibakteriális hatású táplálékkiegészítőt is szedni.

Homeopátiás segítség

Száraz, orrdugulással járó náthánál jótékony hatású a Sticta pulmonaria, a Nux vomica és a Sambucus nigra, C9 (vagy 9 CH) potenciában.
Vizes orrfolyás esetén segíthet az Allium cepa, a Sabadilla, az Arsenicum album, az Euphrasia és a Kalium iodatum, ugyancsak 9-es hígításban.
Mielőtt szert választunk, mindig válasszuk ki a jellemző tüneteket a Homeopátiás szerkeresőben, majd tanulmányozzuk át a számításba jövő szerek jellemzőit a Homeopátiás Materia medicában, és csak ezek után döntsünk.
Ne feledjük: vagy homeopátiás szert használunk, vagy illóolajat – a kétféle gyógymód egyszerre nem alkalmazható, mert kioltják egymás hatását.

Kürti Gábor

Jelentkezés a szerző budapesti vagy váci természetgyógyászati rendelésére, valamint hét végi öngyógyító és gyógyító tanfolyamaira:
E-mail: kurti.gabor@natursziget.com
Tel.: (30)-996-2787.

A cikksorozat egyéb írásai:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#1 NEMEVA 2007-11-26 14:48:32
 
Kedves Kürti Gábor!
Azért annyira ne legyen szerény, hogy a cikk elejére nem írja ki a nevét. Így aztán nehéz kideríteni a szerző kilétét, pedig írásaira szívesebben rákeresnék célirányosan már az elején a neve alapján, ha nem a cikk végén derülne ki, hogy ki volt a szerzője.
Egy olvasói vélemény, melyet elkövetett:
Németh Évi

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com