Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. márc. 29. (pé) – Auguszta
Egész-ség

Dr. Gergely Ákos cikksorozata (5.)

A fogak és a belső szervi betegségek

A biológiai, újabb nevén komplementer fogászat alapja az az elmélet, hogy a fogak és a szájüreg az akupunktúra rendszerében energetikai kapcsolatban állnak a szervezet többi részével. Ezt a kapcsolatrendszert 50 éve német kutatók rendszerezték és térképezték föl.

2/2. oldal

Kezelési módszerek a természetgyógyászat eszköztárából

A kezelési módszerek, amelyekkel bővítjük az általános fogászat módszereit, a természetgyógyászat eszköztárában ugyancsak megtalálhatók. Így homeopátiás szerekkel, lézerakupunktúrával, fitoterápiával, diétával, manuálterápiával, kineziológiával, reflexológiával egészíthetjük ki a fogászati kezelést.

  • A szájba kerülő fémeket, anyagokat szükség esetén műszeresen, egyénre szabottan választjuk ki.
  • A homeopátia amellett, hogy alkalmas a szorongás és a félelem oldására, használható minden szájüregi betegség kiegészítő kezelésére, a gyógyulási idő lerövidítésére.
  • A lézerakupunktúra stimulálja a helyi gyógyító erőket és segíti a meridiánban lévő elakadások oldódását.
  • A gyógymasszőr-manuálterapeuta a gerinc, a váz- és az izomrendszer eltéréseit kezeli, befolyásolni tudja az állkapocs-ízületi betegségek lefolyását, a rágószerv rehabilitációját, a fogágybetegségek kimenetelét.
  • A homeopátiás alkati szer kiválasztása vagy a kineziológiai kezelés a jobb és a bal agyfélteke harmonikus működését segíti, a tüneteket oki szinten kezeli, a lelki problémák oldásával teszi okafogyottá a testi tünetet. (Tudjuk, hogy sok betegségnek, így akár a szájüregben megjelenő tüneteknek is lelki okai vannak, ezek legtöbbször a tudattalanban vannak „elásva”.)
  • A reflexológus talpmasszőr ingerterápiával kezeli a beteget, valamint megtanítja arra, hogyan tudja a páciens saját magát kezelni, a gyógyulását elősegíteni a kezén és a talpán lévő reflexpontok masszírozásával.

Döntő a beteg hozzáállása

A természetgyógyászatban a kezelés hatékonysága szempontjából döntő szempont a beteg hozzáállása a saját problémáihoz. Tud-e a gyógyulás céljából saját magáért felelősséget vállalni és megtenni a szükséges lépéseket? Ehhez ki kell alakítania azt a felfogást, amely a gyógyítónak is sajátja, vagyis a holisztikus szemléletmódot. Ennek megfelelően elfogadja, hogy minden mindennel összefügg, hogy az ember dinamikus kapcsolatban áll a környezetével és a belső világával. Így aktív részesévé válik a saját gyógyulásának, és megváltozik az élete, közelebb kerül a harmóniához és a tartós boldogsághoz.

Dr. Gergely Ákos
fogorvos

Általános és biológiai fogászat, homeopátia, elektroakupunktúra, biorezonancia
1123 Bp., Kékgolyó u. 15/b., a Déli pályaudvarnál.
Bejelentkezés: (1) 355-4618, (20) 962-1382
E-mail: drgergelyakos@freemail.hu
Ugyanitt természetgyógyászoknak rendelő kiadó.

(Folytatjuk)

A cikksorozat egyéb írásai:
Kapcsolódó cikkek:
A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!


Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com