Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 24. (sze) – György,Debóra
Egész-ség

Válaszol: Németh Imréné Éva

Bélbetegségek, szájszag

Rendszeresen közreadjuk – természetesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Németh Imréné Éva fitoterapeuta tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

3/3. oldal

Kedves Kinga!
Válasza alapján valószínűsítem, hogy fennálló szájszagproblémáját nem belgyógyászati és nem felső légúti betegség okozza. Nagyon biztató, hogy megfelelő mennyiségben fogyaszt vitaminokat, ásványi anyagokat, a jövőben is tegye ezt ilyen példás módon. Látható, hogy – nagyon helyesen – törekszik az egészséges táplálkozás alapelveit követni, ami nagyon fontos nemcsak az Ön, de kisbabája számára is.

Válaszából az is kitűnik számomra, hogy pillanatnyi helyzetéhez képest – még szoptatja kisgyermekét – kevés folyadékot fogyaszt, ez egyben okozhatja szájszárazságát is. Javaslom a folyadékbevitelt natúr joghurt fogyasztásával is növelni, mert a joghurt hasznos tulajdonsága, hogy a szájban lévő baktériumokat, kórokozókat hatásosan kezeli, megfelelő pH-értéket ad, ezenkívül a baba számára is biztosítja az anyatej utánpótlását. Szoptatás során a folyadékbevitel mennyiségi igénye is megsokszorozódik.

Javaslom az alábbi gyógynövények fogyasztását tea formájában: ánizs és/vagy édeskömény (1-1 teáskanálnyi, 2,5 dl vízben 15 perces főzéssel), hozzáöntve borsmenta (1 evőkanál) és citromfű (1/2 evőkanál) 2 dl vízzel történő forrázata. Az elkészített teát lassan kortyolgatva, naponta kétszer fogyaszthatjuk. Ezen gyógynövényeket bátran alkalmazhatja a szoptatás ideje alatt is, valamint cukormentes, hasonló gyógynövényt tartalmazó rágógumi használatát is javaslom.

Egy bevált méregtelenítési és egyben szájápolási mód sokat segíthetne, itt a rendszeresség lenne a legfontosabb. Minden reggel, amikor még nem mosott fogat, egy evőkanálnyi étolajat vegyen a szájába, és kezdje lassan mozgatni a szájüregében. A dermedt étolaj összekeveredik a nyállal, teshőmérsékletű lesz, és egyre könnyebbé válik a száj öblögetése. Az étolaj a nyelv, a szájüreg, a fogak, fogközök szinten minden területét érintve, összeszedi az éjszaka folyamán megtelepedett lepedéket, esetleges káros anyagokat, ezért azt véletlenül se nyelje le (laboratóriumi vizsgálatok igazolták a méreganyagok, baktériumok jelenlétét).

Az öblögetést akkor végezte helyesen, ha a 3-4-5 perc öblögetés után a kiköpött olaj fehéres, zavaros színűvé vált. Ez után alapos fogmosást végezzen, amelyhez javaslom a propolisztartalmú fogkrémeket (most már szerencsére kaphatók), valamint a fogöblítéshez egy csepp teafa és menta illóolaj adását. Gyakori fogkefecserét is javasolnék. A fenti méregtelenítési eljárás nem időigényes, sokan súlyos betegségektől szabadultak meg ennek a méregtelenítési módnak a napi szintű alkalmazásával.

A népi gyógymódok szerint jó hatású még a konyhasóval történő fogmosás is, ami a régebbi időkben természetes módon fertőtlenítette, tisztán tartotta a fogakat és a szájüreget egyaránt.

Remélem, válaszommal segítségére tudtam lenni, eredményes javulást kívánva üdvözli:
Némethné Éva

* * *

Németh Imréné Éva
természetgyógyász, fitoterapeuta
Életmód-tanácsadás

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 hunors 2008-05-11 20:08:29
 
Tisztelt hölgyem.
Én is azzal a problémával fordulok önhóz,hogy a szájszagom nagyon kellemetlen.
Én is érzem magamnak is és ugy érzem,hogy közbe valami sav marja a torkom.
Nem dohányzom nem iszom nem kávézom.Rosz fogam nincsen.Szájépolás is napi 2szer és nyelvtisztitást is végzek.Volt egy mandulagyulladásom de cilinekkel kikezeltem.Szerintem a gyomorszáj nem zár jol mert mondta nekem egy barátom akit megkértem h mondja el h mit érez ,mintha az ürüléket szagolná.
Ha esetleg a gyomorszájjal van baj akkor mi a megoldás.Meg kell müteni??Kérem segtsen és mondja el hogy mi a megoldás ha a gyomorszájjal van gond.Előre is köszönöm.Hunor
#1 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-09-13 21:25:16
 
Én még javasolnám, hogy szigorúan tartsa be a vércsoport-szerinti táplálkozást, helyes ételtársítással. Ha rossz sorrendben és rossz társítással fogyaszt valaki bármilyen egészséges, vércsoportjának megfelelő ételt, akkor attól még lehet mozgó "pálinkafőző" is. A "cefreszag" nem biztos, hogy a szájból jön. Ha nem jól zár a gyomorszáj, akkor félrevezető lehet a szájszag. Javasolnék egy biofogászati ellenőrzést is.
Üdv.:W-V László

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com