Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 19. (pé) – Emma
Egész-ség

Válaszol: Németh Imréné Éva

Bélbetegségek, szájszag

Rendszeresen közreadjuk – természetesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Németh Imréné Éva fitoterapeuta tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

3/2. oldal

Méregtelenítés, szájápolás

Tisztelt Hölgyem!
Szájszaggal kapcsolatban szeretném tanácsát kérni. Fogaim tömöttek, amalgám tömésem nincs. Jelenleg depressziós vagyok, de a szájszagot (szárazságot, rossz ízt) ettől függetlenül hosszú ideje érzem. Szoptatom egyéves gyermekem.

Milyen készítményeket ajánlana erre? A zöldárpát, Acidophilust, C-vitamint, klorofillt olvastam, hogy jók ilyen problémára. Szedhetők ezek szoptatás alatt, és melyiket ajánlaná?
Válaszát köszönöm:
Kinga

Kedves Kinga!
Sajnálom, hogy ilyen gondokkal kell küzdenie, bizonyára nehéz lehetett Önnek ezt a néhány sort, amelyben a segítségemet kéri, elküldenie a számomra. Információi alapján abban segíthetek, hogy végig tudjuk közösen gondolni, mi a szájszag kiváltó oka.

Mandulái még megvannak-e? Ha igen, voltak e gyulladásban? Írja, hogy jelenleg depressziós, nem írja azonbanm hogy szed-e erre, vagy bármely okból gyógyszert. Lehet ugyanis gyógyszermellékhatás is a szájszárazság, rossz szájíz oka.

Dohányzik-e? Nincs-e az arcüregével probléma? Megfelelő-e a vércukorszintje stb.? Étkezése rendszeres-e, kb. milyen tartalmú ételeket eszik? Megfelelő mennyiségű folyadékot iszik-e egész nap, és az mi (ásványvíz, tej stb. és mennyit)? Emésztése rendben van-e (napi szinten széklete van-e, nem puffad)? Gyomrával volt-e problémája (fekély, reflux stb.)?

Leveléből kiderül, hogy kisbabáját még – nagyon helyesen – szoptatja. Ha végiggondolja az elmúlt időszakot, szervezete nem mindennapos terhelésen ment keresztül (áldott állapot, szülés, szoptatás stb.), amely időszak alatt szinte minden tartalékát feléli az anyai szervezet, hogy a kisbabát táplálni, gondozni tudja. Tehát hamarosan fel kell erősítenie önmagát, szervezetét méregteleníteni szükséges, de ennek minden formájával csak a szoptatás befejeztével kezdjen foglalkozni.

Átmeneti megoldásként javasolnék néhány gyógynövény és táplálékkiegészítő szedését, amelyet a szoptatás idején is biztonságosan használhat, de megkérem, válaszoljon a fenti kérdésekre, hogy pontosabban meghatározhassam a fitoterápiás és egyéb kezelés irányát.
Üdvözlettel megköszönöm megtisztelő bizalmát:
Némethné Éva

Tisztelt Hölgyem!
Manduláimat kivették. Gyógyszert csak fogamzásgátlót szedek. Valamint 1000 mg C vitamint és Ca-Mg-cink tablettát. Cukrom rendben, nem dohányzom. Gyomorproblémám, és arcüreggyulladásom eddig nem volt. Székletem napi szinten van. Napi háromszor eszem, ásványvizet iszom nagyobbrészt kb. napi 1-1,5 litert. Reggelire teázom, a tejet nem szeretem. Főzni teljes kiőrlésű rozslisztet és búzacsírás finomlisztet használok.
Gyors válaszát köszönöm:
Kinga

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 hunors 2008-05-11 20:08:29
 
Tisztelt hölgyem.
Én is azzal a problémával fordulok önhóz,hogy a szájszagom nagyon kellemetlen.
Én is érzem magamnak is és ugy érzem,hogy közbe valami sav marja a torkom.
Nem dohányzom nem iszom nem kávézom.Rosz fogam nincsen.Szájépolás is napi 2szer és nyelvtisztitást is végzek.Volt egy mandulagyulladásom de cilinekkel kikezeltem.Szerintem a gyomorszáj nem zár jol mert mondta nekem egy barátom akit megkértem h mondja el h mit érez ,mintha az ürüléket szagolná.
Ha esetleg a gyomorszájjal van baj akkor mi a megoldás.Meg kell müteni??Kérem segtsen és mondja el hogy mi a megoldás ha a gyomorszájjal van gond.Előre is köszönöm.Hunor
#1 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-09-13 21:25:16
 
Én még javasolnám, hogy szigorúan tartsa be a vércsoport-szerinti táplálkozást, helyes ételtársítással. Ha rossz sorrendben és rossz társítással fogyaszt valaki bármilyen egészséges, vércsoportjának megfelelő ételt, akkor attól még lehet mozgó "pálinkafőző" is. A "cefreszag" nem biztos, hogy a szájból jön. Ha nem jól zár a gyomorszáj, akkor félrevezető lehet a szájszag. Javasolnék egy biofogászati ellenőrzést is.
Üdv.:W-V László

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com