Kereső



Kiemelt partnerek

 

Felhívás

Hirdetésszervezőt keresünk, jutalé­kos rendszerben, magas jutalék­kal.
Jelentkezés szakmai önéletrajzzal.
2024. ápr. 18. (csü) – Andrea,Ilma
Egész-ség

Válaszol: Németh Imréné Éva

Bélbetegségek, szájszag

Rendszeresen közreadjuk – természetesen írójuk megváltoztatott nevével – a tanácsadóinkhoz érkezett e-maileket és a rájuk adott válaszokat, ha másokat is érintő információkról van szó. Ezúttal Németh Imréné Éva fitoterapeuta tanácsadónk levelezéséből válogattunk.

3/1. oldal

Bélgyulladás, májgyulladás

Kedves Éva!
Kislányom bélgyulladásban szenved, aminek következtében a mája is gyulladásban van. Élesztő-, cukor- és tejtermék-mentes étrendet javasolt neki a magánorvos. A természetes gyógymódokat részesítem előnyben (az orvosokban már csalódtam). Javasolt egy drága étrend-kiegészítőt is. Helyette adok neki Aloe vera gélt és kamillát heti 1-2 alkalommal. Használjuk a SPA méregtelenítő gépet és a csi gépet. Szeretném tudni, hogy mi a véleménye ezekről, és esetleg tudna-e valami hatékony gyógynövényteát vagy -készítményt ajánlani, ha kell még ezeken kívül. Adhatok-e neki KQN vizet, vagy felesleges? Nem tudom, mivel lehet hatékonyan gyógyítani és hogyan, mitől jön rendbe minél hamarabb.
Várom válaszát, köszönettel és tisztelettel:
Vali

Kedves Vali!
Megértem az Ön aggodalmát kislánya betegségét illetően. Soraiból számomra az is kiderül, hogy mindent megpróbálna, csak hogy enyhítse a meglévő bajt. Mégis azt gondolom, néha a kevesebb több lehetne. Mire is gondolok?

A bélbetegségek (bár nem írja, a bélszakasz mely területe van gyulladásban) többsége a helytelenül beidegzett emésztés, gyakran lelki megterhelés következményeként alakul ki, sokféle további szövődménnyel párosulva.

Célszerű lenne tisztázni, hogy van-e a kislányának napi szinten széklete? Ha igen, annak milyen a színe, szaga, állaga! Elegendő folyadékot vesz-e magához a kislány? (testsúly 20 kg-ként* 0,8-1 liter/nap).

Táplálkozási szokásai: reggelizik-e rendszeresen, és mit? Ebédel-e, és mit? Gyümölcsöt eszik-e, és mit? Vacsorázik-e, és mit? Kapott-e gyógyszereket, és mit szed jelenleg?

Gyógynövényekkel megoldható a napi rendszeres széklet kialakítása, „kisöpörhető” a méreganyagok vastagbélben történő lerakódása, megakadályozható, hogy a bélsár a vastagbélben erjedjen és további panaszokat okozzon. Célirányosan adhatók olyan gyógynövények, amelyek nem engedik elszaporodni a rothasztó baktériumokat, egyben tehermentesebbé tehetik a máj működését is. A későbbiekben pedig az immunrendszer erősítését is célul tűzheti ki. A fenti kérdésekre adott válaszaitól is függ a továbblépés iránya.

A táplálkozásban azonnal alkalmazható, ajánlható a zabkorpa és zabpehely fogyasztása, valamint a lenmaglisztből készült nyák fogyasztása, megfelelő receptúra alapján. Az orvos javaslatait feltétlenül megtartva, javaslom édesítőszerként a Stevia rebaudiana (jázmin pakóca) Dél-Amerikában őshonos gyógynövényt, mely kiváló édesítő tulajdonságai mellett kedvezően hat a cukor- és a májanyagcserére, gyulladáscsökkentő, valamint magas vitamin- és ásványi anyag tartalma, valamint gömbaölő tulajdonsága is bizonyított.

Egy recept a sok közül: Zabkorpát megpirítunk teflon vagy rozsdamentes edényben, majd felöntjük szénsavmentes ásványvízzel, folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük (hasonlóan a tejbegrízhez). A fent említett Steviával édesíthetjük, de házi sárgabarack lekvárt (cukormentest) vagy reszelt almát is adhatunk mellé.

Egyéb kiegészítő gyógymódok sokasága áll rendelkezésre, melyek közül elsősorban a reflexológiai kezelést tartom gyorsnak és eredményre vezetőnek.

A kislánya betegségére van gyógynövényi megoldás, de annak személyre szólónak kell lennie.
További eredményes gyógyulást kívánok, és köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával:
Némethné Éva

A szerző egyéb cikkei:
Hozzászólás a cikkhez

A cikkhez csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztrációhoz kattintson ide!

Hozzászólások
#2 hunors 2008-05-11 20:08:29
 
Tisztelt hölgyem.
Én is azzal a problémával fordulok önhóz,hogy a szájszagom nagyon kellemetlen.
Én is érzem magamnak is és ugy érzem,hogy közbe valami sav marja a torkom.
Nem dohányzom nem iszom nem kávézom.Rosz fogam nincsen.Szájépolás is napi 2szer és nyelvtisztitást is végzek.Volt egy mandulagyulladásom de cilinekkel kikezeltem.Szerintem a gyomorszáj nem zár jol mert mondta nekem egy barátom akit megkértem h mondja el h mit érez ,mintha az ürüléket szagolná.
Ha esetleg a gyomorszájjal van baj akkor mi a megoldás.Meg kell müteni??Kérem segtsen és mondja el hogy mi a megoldás ha a gyomorszájjal van gond.Előre is köszönöm.Hunor
#1 varhegyi.laszlo@natursziget.com 2007-09-13 21:25:16
 
Én még javasolnám, hogy szigorúan tartsa be a vércsoport-szerinti táplálkozást, helyes ételtársítással. Ha rossz sorrendben és rossz társítással fogyaszt valaki bármilyen egészséges, vércsoportjának megfelelő ételt, akkor attól még lehet mozgó "pálinkafőző" is. A "cefreszag" nem biztos, hogy a szájból jön. Ha nem jól zár a gyomorszáj, akkor félrevezető lehet a szájszag. Javasolnék egy biofogászati ellenőrzést is.
Üdv.:W-V László

Natúrsziget címkefelhő

Teljes címkefelhő | Mire jó ez?
old.natursziget.com